Действията на полицията при размириците и разчистването на блокадите бяха

...
Действията на полицията при размириците и разчистването на блокадите бяха
Коментари Харесай

Ивайло Йорданов каза на Радев какъв газ са използвали протестиращите

Действията на полицията при размириците и разчистването на блокадите бяха съвършено планувана и изпълнена интервенция с минимални вреди. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов по време на среща при президента Румен Радев.

"Можеше да има кръв, само че мисля, че служителите на реда със своите дейности заобиколиха това. Ако има съответен сигнал за някого, ще се извърши инспекция и съответните служители на реда ще си понесат следствията ", сподели Иванов.

По мотив публицистите той сподели: "Ако някой метне по мен бомба и по-късно извади журналистическа карта – да, ще бъде арестуван. "

За употребяваните от служителите на реда средства той посочи, че чиновниците на реда имали право да използват пикантен спрей, а протестиращите имали CS газ. Нервнопаралитичен газ не бил използван от Министерство на вътрешните работи. "Използвали сме минимална мощ, тъй като почитаме правото на митинг ", съобщи той.

"Не знам дали е комфортно да споделям какво се случи - да ги бият с българските флагове, да ги удрят и хващат за слабините... Тези момчета и девойки също трябваше да се приберат у дома и да прегърнат фамилиите си. Защо си мислите, че тези служители на реда се интересуват от политика?

Ние си вършим работата, по този начин сме възпитани. Не съм склонен, че е осъществено полицейско принуждение. Още първоначално споделих, че няма да търпя полицейски произволи. Ще се правят инспекции ", съобщи още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР