Действията на областната управа във Варна, свързани с осигуряване честността

...
Действията на областната управа във Варна, свързани с осигуряване честността
Коментари Харесай

Обсъждаха подготовката за честни и прозрачни избори в Областна управа-Варна

 Действията на регионалната администрация във Варна, свързани с обезпечаване честността и прозрачността на изборния развой на идния в България парламентарен избор разискаха на работна среща регионалният шеф Марио Смърков и Тана де Зулуета – началник на задачата за наблюдаване на изборите от Службата за демократични институции и права на индивида на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестиха от пресслужбата на институцията.

На срещата участваха още Джоан Браун и Мая Хурлиман – дълготрайни наблюдаващи, които ще наблюдават изборите във варненския район и зам.-областният шеф Георги Георгиев.

Мисията следи изборите за съблюдаване на уговорките на ОССЕ и други интернационалните стандарти за почтени избори, както и на вътрешното законодателство. Участниците наблюдават предизборната акция, работата на изборната администрация и съответните държавни органи, въвеждането на машинното гласоподаване, обвързваното с изборите законодателство и неговото използване, медийната среда, разрешаването на разногласия, свързани с изборите.

По време на днешната среща регионалният шеф показа подхванатите досега дейности за провеждането на почтени избори, извършените срещи и резултатите от тях, както и ролята на регионалната администрация в процеса за попречване на закононарушения против правото на жителите свободно да изразят своя избор.

Очакванията на хората към страната са извънредно високи и по тази причина отговорността ни е огромна, уточни регионалният шеф. Той акцентира, че институцията е отворена за всеки жител, който смята, че върху него се оказва напън и взаимни отстъпки в това отношение няма да бъдат правени.

Зам.-областният шеф показа наблюденията си от срещите, извършени с жителите на общините във Варненска област и споделените усещания от парламентарния избор през април.

От своя страна госпожа Тана де Зулуета съобщи, че членовете на задачата в България и персонално тя са разполагаем и отворени за всички сигнали и оферти, като пожела триумф на екипа на регионална администрация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР