Действията на италианския премиер Джузепе Конте по време на кризата

...
Действията на италианския премиер Джузепе Конте по време на кризата
Коментари Харесай

Кризата с вируса в Италия укрепи позициите на премиера Конте

Действията на италианския министър председател Джузепе Конте по време на рецесията с ковид му разрешиха да се отърве от репутацията си на безволева марионетка на други партии и даже усъвършенстваха имиджа на страната му в чужбина, написа организация Франс прес, като се базира на мнението на италиански специалисти и изследвания на публичното мнение.

Италия - по едно време епицентърът на епидемията в Европа, умъртвила от февруари до момента към 34 000 души в страната - постепенно излиза от най-продължителното в света затваряне, което унищожи нейната стопанска система. В същото време рейтингът на преди подценявания неин министър председател в този момент се извиси.

" Управлението на рецесията от страна на Конте бе високо оценено от мнозина ", споделя пред Франс прес Алесандро Джаконе, учител по политическа история в Болонския университет.

Проведено неотдавна от Института Ixe изследване откри, че 59 на 100 от италианците имат доверие в Конте, който употребява " Facebook " и прави директни изказвания по националната телевизия, с цел да насочва своите послания към масите.

" Конте не е възприеман като обичаен политик, а по-скоро като свободен сътрудник, който дава информация по самостоятелен метод ", споделя Джанфранко Паскуино, учител по политическа история в клона на университета " Джонс Хопкинс " в Болоня.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР