Действията на българското правителството за справяне с корупцията и незачитането

...
Действията на българското правителството за справяне с корупцията и незачитането
Коментари Харесай

България не се справя с корупцията и зачитането на човешките права

Действията на българското държавното управление за справяне с корупцията и незачитането на човешките права са " незадоволителни ".

Предприети са стъпки за следствие на публични лица, упрекнати за осъществяване на нарушавания на човешките права и корупция, само че има проблем с безнаказаността.   Корупцията, неефективността и неналичието на отчетност са необятно публикувани проблеми, засягащи независимостта и безпристрастността на правосъдната система.   Общественото доверие в правосъдната система остава ниско заради схващането, че магистратите са податливи на политически напън и раздават правораздаване по друг метод за разнообразни жители.   Това са част от заключенията в новия годишен отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати по отношение на спазването на човешките права.    Отбелязаните обилни проблеми с човешките права у нас включват: грубо или унизително отношение от управляващите към задържани, мигранти и деца в институции; произволени арести; съществени проблеми с независимостта на правосъдната система; сериозна корупция в правителството; закононарушения, включващи принуждение или закани за принуждение, ориентирани към членове на ромската общност; и закононарушения, включващи принуждение или закани за принуждение, ориентирани към ЛГБТ. 
Медийна свобода 
  Условията в страната не престават да въздействат отрицателно на медийния плурализъм, написа още в отчета. В него се показват терзания за независимостта на публичните медии и " незадоволителна публицистична самостоятелност при всички типове медии ". Като проблем са маркирани каузи за клюка против публицисти, които разгласяват публикации с обвинявания в корупция.

Антисемитска реторика   " Антисемитска реторика продължава да се появява постоянно в обществените мрежи и под формата на мнения под медийни публикации онлайн ", показва отчетът. Отбелязва се, че националистически партии, включително " Възраждане " постоянно упрекват бранители на човешките права в измяна.   По отношение на расовите малцинства се акцентира, че дискриминирането може да бъде осъдена със " скромна санкция " като законите в тази сфера не се ползват дейно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР