Действията на американската страна с убийството на генерал Сюлеймани се

...
Действията на американската страна с убийството на генерал Сюлеймани се
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Иран очевидно разполага с оръжие, което е заплаха

" Действията на американската страна с убийството на военачалник Сюлеймани се преглеждат в два подтекста – доколко може да се извърши такава офанзива от страната, която упорства за господство на закона. Това е нарушаване на интернационалното право. Реакцията на доста страни беше красноречива. Имаше доста дипломатически совалки, които доведоха до потушаване на напрежението и не се стигна до ескалация. Вторият подтекст е – какво реализира тази офанзива? Дали сигурността е по-голяма. Въпросът в този момент е по какъв начин ще вървят процесите в Близкия изток ".

Това разяснява някогашният вътрешен министър и ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев в ефира на предаването " Неделята на NOVA " по отношение на убийството на иранския военачалник Сюлеймани и последвалата офанзива на американската база от страна на Иран. 

" Иран явно разполага с оръжие, което е опасност. Ударите по американските бази бяха проява на мощ. Всичко беше изпълнено под паника. Свалиха аероплан. Започнаха да стрелят по всичко, което видят ", сподели още Цветлин Йовчев.

„ Ако след първите дни след убийството на Сюлеймани, Иран излезе като печеливша страна, в идващият миг след свалянето на самолета, нещата се обърнаха. Считам, че това в действителност е станало простъпка. Не са спрели полетите. Трябвало е те да бъдат спрени, а летището затворено, разяснява още той.

„ Американската офанзива беше подбудена от вътрешни фактори. Спря да се приказва за импийчмънт. Това се харесва на американските гласоподаватели. Те обичат твърдата ръка “, сподели още Йовчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР