Действията на американската страна с убийството на генерал Солеймани се

...
Действията на американската страна с убийството на генерал Солеймани се
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Иран очевидно разполага с оръжие, което е заплаха

" Действията на американската страна с убийството на военачалник Солеймани се преглеждат в два подтекста - доколко може да се извърши такава офанзива от страната, която упорства за господство на закона. Това е нарушаване на интернационалното право. Реакцията на доста страни беше красноречива. Имаше доста дипломатически совалки, които доведоха до потушаване на напрежението и не се стигна до ескалация. Вторият подтекст е - какво реализира тази офанзива? Дали сигурността е по-голяма? Въпросът в този момент е по какъв начин ще вървят процесите в Близкия изток ", съобщи в ефира на " Неделята на NOVA " някогашният вътрешен министър и ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев във връзка убийството на иранския военачалник Сюлеймани и последвалата офанзива на американската база от страна на Иран.

" Иран явно разполага с оръжие, което е опасност. Ударите по американските бази бяха проява на мощ. Всичко беше изпълнено под паника. Свалиха аероплан. Започнаха да стрелят по всичко, което видят ", сподели още Цветлин Йовчев.

Той добави, че напрежението в Близкия изток е причина за нова мигрантска вълна към Европа. Твърде е допустимо и Сирия да бъде зесегната. Влиянието на Иран в шийтските общности е доста огромно.Възможно е и други страни в района в да се дестибилизират. Сигурността на България зависи от НАТО ", разясни Йовчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР