Действията, които служебното правителство предприема за гарантиране на доставките на

...
Действията, които служебното правителство предприема за гарантиране на доставките на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Действията на служебния кабинет за енергийната сигурност са в правилната посока

Действията, които служебното държавно управление подхваща за гарантиране на доставките на газ и на енергийната сигурност на страната, са несъмнено стъпки в вярната посока. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше формален посетител на тържествените празнувания във връзка 145-ата годишнина от Шипченската епопея, състояли се през днешния ден пред Паметника на свободата на връх Шипка, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Йотова с изключение на провеждането на идните избори, служебният кабинет има една доста значима задача и тя е да върне стабилността и сигурността на българските жители и да преведе българите през рецесията по допустимо най-лекия метод.

Илияна Йотова разяснява вчерашното решение на Министерството на енергетиката по отношение на и приемането на офертата за доставка на танкер с полутечен газ от Турция през октомври. Според нея това е решение, подбудено от опциите. „ Предишният кабинет завеща една оферта, без да приготви инфраструктурата за нея и това, което сега прави служебното държавно управление, е допустимо минимум пари да коства на българина повишението на цените както на газта, по този начин и на другите енергийни доставки “, уточни тя.

Илияна Йотова съобщи, че има вяра освен на министъра на енергетиката, само че и на целия министерски съвет, че ще създадат всичко допустимо страната да премине допустимо най-леко през идните зимни месеци. Тя подсети, че рецесията не се отнася единствено до България, а до цяла Европа и света.

Йотова изрази мнение, че днешните водачи би трябвало да съблюдават правилата на бойците за Освобождението на страната ни. „ Немалко тревожни са опитите да се прекроява българската история, опити да се премислят и да се местят монументи. За мен това не е вятър на смяната, а изменен вятър. Ако фактически желаеме българската история да се помни и да се предава от потомство на потомство и от човек на човек, не би трябвало да разрешаваме сходна подигравка с българските герои “, съобщи тя.

Вицепрезидентът пожела триумф на служебното държавно управление и означи, че президентската институция не бяга от отговорност. „ Както знаете, президентът Радев умее да прави положителни кабинети “, разяснява още тя.

По думите на Йотова предизборната борба не е преставала през последните години. Тя пожела триумф на обединенията, които ще вземат участие в идните избори и изрази мнение, че липсва диалог с хората. На въпрос по отношение на офанзивите на някои партии против президентската институция Илияна Йотова отговори, че това е „ може би тъй като нямат какво друго да кажат на българските жители “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР