Действията, които са предприемат срещу чумата по животните, целят да

...
Действията, които са предприемат срещу чумата по животните, целят да
Коментари Харесай

Цвеатанов: Действията на БАБХ целят спиране на разрастването на чумата

Действията, които са подхващат против чумата по животните, целят да лимитират опцията страната ни да бъде пострадала в следващ интервал от време. Това сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след изключителното съвещание на Председателския съвет на Народното събрание за чумата по животните.

По думите на Цветанов, в случай че не се подхващат дейности за евтаназия, това би заплашило поминъка на хората и означи, че над 1 милиарда лева е оборотът от търговията с малък добитък. „ 75% от компенсациите, могат да бъдат възобновени от Европейската комисия ", добави Цветанов.

Той благодари на ръководителя на Народното събрание Цвета Карачнчева за това, че е свикала изключителния Председателски съвет, на който парламентарните групи са били осведомени за подхванатите по отношение на чумата дейности. „ Чумата е открита на територията на областите Ямбол и Бургас, като в тези области са локализирани 7 общини ", заключи той.

Цветанов изясни, че подхванатите от страна на БАБХ ограничения имат за цел да предотвратят разрастването на чумата.

Той прикани да не се прави политика с това и да не се спекулира доверието в българските институции. „ Да, фактически това се случва за първи път на територията на Европа ", сподели той. „ Действията, които предприе БАБХ са навременни, доста неотложни и подхванати според българското законодателство. Чума в България има в 7 обитаеми места ", сподели Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР