Действително предложението на министъра е за пълна демонополизация на Здравната

...
Действително предложението на министъра е за пълна демонополизация на Здравната
Коментари Харесай

Застраховател за новия модел в здравеопазването: Фондовете ще бъдат основно администратори

" Действително предлагането на министъра е за цялостна демонополизация на Здравната каса. В това предложение се резервира правилото на солидарността. " Това сподели Светла Несторова от Асоциацията на Българските застрахователи в изявление за bTV.
" Според модела частните здравни каси не биха могли да селектират риска. Хората ще отделят 8% от прихода си, само че фондовете ще получават осреднена вноска за всеки човек. Те ще знаят какъв брой лица са записани и какъв е размерът на междинната вноска, ще знаят какви пари ще получат, само че няма да знаят какво ще изхарчат " изясни още Несторова.
Според нея фондовете ще бъдат главно админи на тази активност и конкуренцията ще бъде в администрирането на услугите.
" Административните разноски ще бъдат лимитирани до 3%, което значи, че те ще би трябвало да се конкурират един път при успеваемостта си при администриране на услугите, само че също по този начин и във връзка с договарянето с доставчиците на медицински услуги " , изясни Несторова.
Лечебните заведения би следвало да се конкурират по цени, а дружно касите би трябвало да управляват този развой. При оферти вид няма опция за централизация на никой на никое място, това ще зависи от свободния избор на хората. Всеки който не отиде да си смени фонда, ще остане в касата, уточни Светла Несторова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР