„Действителният брой на случаите на заразени с Covid-19 е десетократно

...
„Действителният брой на случаите на заразени с Covid-19 е десетократно
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Ако тестът покаже, че сте заразен, ще си стоите вкъщи.

„ Действителният брой на случаите на инфектирани с Covid-19 е десетократно повече от оповестените до момента 338… Ако не знаем какво се случва, по какъв начин ще го го направляваме. Не може да управляваш един развой, в случай че не го изследваш “.
Това разяснява пред БНР доцент Атанас Мангъров, част от медицинския съвет към държавното управление за справяне с рецесията с ковид, инфекционист и покровител на тезата, че би трябвало да има уголемен скрининг на популацията.

„ Ако пробата покаже, че сте инфектиран, ще си стоите у дома. Хората към вас, в случай че са инфектирани, също ще са у дома. Така доста по-целенасочено ще се дефинират хората, които се нуждаят от строга изолираност. Масовото затваряне е хубаво, вършим над оптималното на това, което може да се направи, само че в случай че действаме целеустремено, ще имаме доста по-добри резултати “, изясни той.
Доц. Мангъров акцентира, че хора от всички възрасти могат да се разболеят:
„ Известно е, че нашето население е доста болно и хора в млада възраст имат куп съпътстващи болести, което усилва риска при заразяване с ковид нещата да тръгнат изкривено “.
Според инфекциониста може да се чака, че върхът на епидемията у нас ще бъде в края на април и началото на май.
„ Действителната смъртност е доста дребна, тъй като избраната сред 2 и 4% е въз основа на изследвани и потвърдени случаи. При това заболяване има голямо число неразучени случаи, които са протекли безсимптомно. Ако те се вземат поради, се оказва, че смъртността е доста по-малка… Реалната смъртност у нас може да се предвижда, че ще бъде сред 100-200 души, което се случва всяка година при грипна зараза “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР