Действителни случаи от практиката си и най-често използваните примамки от

...
Действителни случаи от практиката си и най-често използваните примамки от
Коментари Харесай

Депутати информират възрастните как да се пазят от алоизмами

Действителни случаи от практиката си и най-често употребяваните примамки от телефонните измамници показаха пред пенсионери от Царево началникът на Районното ръководство в града Красимир Киров и сътрудника му от група " Криминални закононарушения " Георги Дуков дружно с народния представител от ГЕРБ Диана Саватева.

Пенсионерският клуб в Царево е третият в региона, в който през последните седмици се организира среща във формат чиновници на Министерство на вътрешните работи - народен представител от ГЕРБ, чиято цел е предварителна защита против телефонните измами. Началото бе сложено в Поморие по концепция на народния представител Ася Пеева.

Дори интелигентни и осведомени хора могат да попаднат в мрежата на ловките алоизмамници би трябвало да използваме разнообразни форми и всеки мотив, с цел да предпазим най-уязвимата група - възрастните хора, разяснява Диана Саватева, която е член на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в 44-ото Народно заседание.

Красимир Киров описа по какъв начин криминалистите от РУ-Царево са съумели безусловно за няколко часа да предотвратят машинация за солидна сума пари и да я върнат на потърпевшото семейство. Това е най-бързо разкритата алоизмама на територията на страната. Случаят бе измежду най-широко отразените в медиите през лятото, а жертвата в него бе дете.

Членовете на пенсионерския клуб споделиха в какви рискови обстановки са попадали самите те. Оказа се, че възрастните хора са под прицела освен на телефонните нарушители, само че и на мошеници, които обикалят дребните селца из Странджа и оферират поправки в началото на ниски цени, само че в хода на работата усилват сумите няколкократно.

Полицаите им дадоха къси инструкции по какъв начин да постъпват в такива случаи и ги посъветваха да се възползват освен от познатия номер за незабавни случаи 112, само че и от телефона на Районното ръководство в града 0590/52005.

"Много харесах концепцията за срещи очи в очи на пенсионерите с представители на полицията и с народен представител, по тази причина взех решение да се причисля към нея, като публицист съм работила по много случаи, част от които споделих в Царево. Призовах всеки един от присъстващите, в случай че получи подозрително позвъняване, да си спомни за този наш диалог и извърши рекомендациите на криминалистите ", заключи Саватева.

Следващата среща от самодейността " Заедно против алоизмамниците " ще бъде на 28 декември в пенсионерски клуб в бургаския ж.к. " Изгрев ". В нея ще се включи и пресаташето на ОДМВР - Бургас Цветелина Рандева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР