Действащият световен шампион в клас MotoGP с Хонда Марк Маркес

...
Действащият световен шампион в клас MotoGP с Хонда Марк Маркес
Коментари Харесай

Световен шампион счупи ръка в Испания

Действащият международен първенец в клас MotoGP с Хонда Марк Маркес е със счупена дясна ръка след случая в откриващото съревнование от сезон 2020 в Испания, потвърдиха от отбора му.

„ Маркес е с фрактура на дясната ръка. Медицинският щаб на MotoGP удостовери, че няма друга сериозна контузия на главата след рухването, само че той ще остане под наблюдаване за 12 часа “, се споделя в изказване на Хонда, в което се прибавя, че той ще пътува до Барселона за интервенция.

Състезанието бе извоювано от Фабио Куартараро. Той победи за първи път в младата си кариера в MotoGP в трагично и вълнуващо първо съревнование в Кралския клас за сезон 2020. То стартира с минута безмълвие в памет на жертвите от ковид.

На испанската писта „ Херес “ французинът, стартирал в днешния старт от първо място, се възползва от неточност в петата обиколка на настоящия международен първенец Марк Маркес с Хонда. Впоследствие любимецът на домакините се завърна в битката от съвсем неспасяемо състояние, само че след злополука на четвърти завой при четири оставащи обиколки до края, завърши с присъединяване си. Подиумът бе допълнен от водачите на Ямаха и Дукати – надлежно Маверик Винялес и Андреа Довициозо, който в предсезонните проби счупи ключица, само че се възвърне за откриващия старт от акцията в най-престижната мотоциклетна конкуренция.

Топ 10 допълниха Джак Милър (Прамак Рейсинг), Франко Морбидели (Петронас Ямаха), Пол Еспаргаро (КТМ), Франческо Баная (Прамак Рейсинг), Мигел Оливейра (КТМ), Данило Петручи (Дукати) и Такааки Накагами (ЛКР Хонда). Следващото съревнование е идната седмица още веднъж на пистата „ Херес “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР