Действащият ръководител на бюджета в Белия дом Ръс Воут се

Действащият ръководител на бюджета в Белия дом Ръс Воут се ...

Глас от Белия дом с молба да бъдат забавени мерките срещу Huawei - заради проблеми за САЩ.

Действащият ръководител на бюджета в Белия дом Ръс Воут се опитва да забави прилагането на наложените ограничения срещу китайския технологичен гигант Huawei, предаде БГНЕС, позовавайки се на информация на The Wall Street Journal.
Според Воут, мерките са необходими за националната сигурност на САЩ, но проблемът е, че редица държавни агенции са докладвали, че те ще доведат до проблеми на тях и техни клиенти. Затова той моли Конгреса и американския вицепрезидент да забавят влизането в сила на ограниченията срещу Huawei.
Американското министерство на търговията включи в черния списък Huawei и около 70 от нейните филиали през май, като им забрани да купуват оборудване от американски партньори. Сега американските компании трябва да търсят разрешение за търговия с китайските телекомуникации. В резултат на това Google трябваше да преустанови бизнес операциите с Huawei, включително прехвърлянето на всички хардуерни, софтуерни и технически услуги.
Белият дом лобира пред европейските си съюзници срещу предоставянето на достъп на Huawei до неговите мрежи, твърдейки, че китайското правителство има значителен контрол върху компанията, въпреки отричанията му.

Източник: actualno.com