Действащият ръководител на бюджета в Белия дом Ръс Воут се

...
Действащият ръководител на бюджета в Белия дом Ръс Воут се
Коментари Харесай

Глас от Белия дом с молба да бъдат забавени мерките срещу Huawei - заради проблеми за САЩ

Действащият началник на бюджета в Белия дом Ръс Воут се пробва да забави използването на наложените ограничавания против китайския софтуерен колос Huawei, съобщи БГНЕС, базирайки се на информация на The Wall Street Journal.
Според Воут, ограниченията са нужни за националната сигурност на Съединени американски щати, само че казусът е, че редица държавни организации са докладвали, че те ще доведат до проблеми на тях и техни клиенти. Затова той моли Конгреса и американския вицепрезидент да забавят влизането в действие на рестриктивните мерки против Huawei.
Американското министерство на търговията включи в черния лист Huawei и към 70 от нейните филиали през май, като им забрани да купуват съоръжение от американски сътрудници. Сега американските компании би трябвало да търсят позволение за търговия с китайските телекомуникации. В резултат на това Гугъл трябваше да прекрати бизнес интервенциите с Huawei, в това число прехвърлянето на всички хардуерни, софтуерни и механически услуги.
Белият дом лобира пред европейските си съдружници против даването на достъп на Huawei до неговите мрежи, потвърждавайки, че китайското държавно управление има забележителен надзор върху компанията, макар отричанията му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР