Действащият президент на Турция Реджех Ердоган печели президентските избори в

...
Действащият президент на Турция Реджех Ердоган печели президентските избори в
Коментари Харесай

Ердоган печели с 53% от гласовете при 90% обработени бюлетини

Действащият президент на Турция Реджех Ердоган печели президентските избори в Турция още на първия тур. При обработени 90% от Централната изборна комисия бюлетини за него са дали своят вот 53.5%. На второ място с 30.4% от гласовете остава претендентът на опозиционната Народнорепубликанска партия Мухарем Индже. Останалите претенденти в президентската конкуренция събира под 10%.

По данни на изборната комисията Партията на справедливостта и развиването, която се оглавява от Ердоган ще има 43.8% от местата в Народното събрание при обработени 81.7% от бюлетините.

Бюлент Тезджан, който е представител на Народнорепубликанска партия, упрекна организация Anadolu в даването на лъжливи данни при преброяването на гласовете. „ По информация на наши източници Ердоган има 46%, а Индже 40.35% от гласовете”.

Президентските и парламентарни избори в Турция минаха умерено и без съществени катастрофи. Срещу 29 души, от които 12 чужденци е стартирано следствие, защото има подозрение, че те са нарушили изборния закон, оповестяват от Министерството на вътрешните работи на страната. Общо 362 нарушавания са били регистрирани в днешния избирателен ден. От тях 100 са, че по време на гласуването жителите са снимали с телефони бюлетините.

По време на разнообразни произшествия са потърпевши 8 души, само че без заплаха за живота. Инцидентът в Ерзурум, при който починаха трима души и други двама бяха ранени, няма отношение към изборите, а вследствие на спор сред две фамилии.













Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР