Действащият президент на Беларус побеждава на състоялите се днес избори

...
Действащият президент на Беларус побеждава на състоялите се днес избори
Коментари Харесай

Лукашенко води на президентския вот в Беларус според екзитпол, протести в Минск

Действащият президент на Беларус побеждава на състоялите се през днешния ден избори за държавен глава, събирайки 79,7 % от подадените гласове, сочат резултатите от екзитпол по поръчка на телевизия " Мир ", представени от ТАСС. Екзитполът е извършен от Младежката лаборатория за социологически изследвания БКМО.
Снимка: EPA
Главната опозиционна кандидатка Светлана Тихановская събира 6,8%. Останалите кандидати събират надлежно: 2,3 на 100 за Ана Канопацкая, 1,1 на 100 за Андрей Дмитриев, 0,9 на 100 за Сергей Черечен. Против всички претенденти са дали своят вот 9,2 на 100 от явилите се пред урните.
Президентът на Беларус Александър Лукашенко упрекна Русия в неистина Той съобщи, че неназовани сили се пробват да извършат гражданска война в Беларус
По-рано ЦИК на Беларус разгласи, че към 18:00 ч. са дали своят вот 79% от вписаните в изборните описи, което валидира изборния резултат, тъй като условието е да гласоподават повече от половината гласоподаватели.
Изборите започнаха пет дни по-рано и забавно е, че 41,7 на 100 от гласоподавателите се възползваха от тази опция.

ЦИК разгласи в 20:00 ч., че гласуването е завършило. Малко по-късно обаче шефката на ЦИК Лидия Ермошина заяви, че в столицата Минск още има опашки пред някои изборни секции и " до момента в който всички там не гласоподават, секциите очевидно няма да затворят ". Тя назова това провокация от страна на опозицията, която прикани жителите да отидат да гласоподават вечерта.
View this post on Instagram
Когда мы едины, мы непобедимы #minsk

A post shared by Дмитрий Рогач (@dimarogach) on Aug 9, 2020 at 12:22pm PDT

Сътрудници на правоохранителните органи затвориха за пешеходци площад " Независимост " в Минск, където са намира Домът на държавното управление и Централната изборна комисия, оповестява сътрудник на ТАСС. Малко по-късно организацията заяви, че се е стигнало до конфликти сред специфичните елементи ОМОН и 300 младежи, излезли на митинг поради прогнозните изборни резултати, в центъра на беларуската столица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР