Действащият премиер на Испания Педро Санчес заяви, че не планира

...
Действащият премиер на Испания Педро Санчес заяви, че не планира
Коментари Харесай

Педро Санчес не мисли за нови избори, въпреки че липсата на перспектива за коалиция

Действащият министър председател на Испания Педро Санчес съобщи, че не възнамерява да привиква нови избори и ще продължи да прави опити да сформира държавно управление, макар изпадналите в задънена улица междупартийни договаряния, съобщи Ройтерс.

За дните 22 и 23 юли е планувано парламентарно съвещание с гласоподаване за встъпването в служба на Санчес и кабинета му.

" Не планирам и не работя с допускането за други избори ", сподели Санчес по испанска телевизия. Той прикани за възобновяване на политическите договаряния за сформиране на коалиция.

На парламентарните избори през април социалистите на Санчес завоюваха 123 мандата в 350-местната долна камара на Народното събрание. Това ги накара да търсят сътрудници, само че десноцентристката Народна партия и партиите " Суидададанос " (Гражданите) и " Вокс " (Глас) отхвърлиха подпомагане, напомни организацията.

Днес Санчес се е обадил на водача на крайнолевия съюз " Подемос " (Ние можем) Пабло Иглесиас, само че още веднъж не са се споразумели, както не реализираха сделка преди два дни. " Подемос " желае министерски кресла в обединението, до момента в който социалистите им оферират единствено ниски държавни постове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР