Действащият полски президент Анджей Дуда печели втория тур на президентските

...
Действащият полски президент Анджей Дуда печели втория тур на президентските
Коментари Харесай

Екзитпол: Анджей Дуда печели втори мандат на изборите в Полша

Действащият полски президент Анджей Дуда печели втория тур на президентските избори с минимална преднина, която попада в рамките на статистическата неточност. Това сочат екзитпол изследвания, оповестени след приключването на изборния ден.
Според социолозите Дуда е набрал 50,4% от гласовете. Неговият противник, кметът на Варшава Рафал Тшасковски, представляващ най-голямата опозиционна партия - Гражданска платформа е получил по предварителни данни 49,6% от гласовете. Гласуването във втория тур на президентските избори завърши през днешния ден тъкмо в 21:00 локално време.
Държавната изборна комисия ще показа публични резултати в границите на 48 часа. Според секретаря й крайният период за обобщаване на вота е късно във вторник вечерта.  Изборите са били спокойни, без съществени нарушавания и произшествия. Поляците не са се уплашили от ковид и са отишли до урните, като се чака изборната интензивност да доближи 69%.  
Първият тур на президентските избори в Полша се организира на 28 юни. Според резултатите от него нито един от 11-те претенденти не съумя да получи повече от 50% от гласовете. Поради това се организира втори тур с присъединяване на единствено двама претенденти за най-високия държавен пост, набрали най-голяма поддръжка на първия тур. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР