Действащият главен прокурор Сотир Цацаров атакува критиците на избора на

...
Действащият главен прокурор Сотир Цацаров атакува критиците на избора на
Коментари Харесай

Цацаров атакува критиците на Гешев - услужливо забравили миналото

Действащият основен прокурор Сотир Цацаров нападна критиците на избора на Иван Гешев за негов правоприемник, откакто упражни правото си на глас в Пловдив.

Обвинител №1 съобщи, че и най-големите критици, твърдящи, че има нечия интервенция при избора на новия основен прокурор, "някак си доста услужливо са не запомнили предишното, в това число и своето, тъй като не им е комфортно ".

Цацаров посочи, че същите обвинявания е имало при неговия избор преди 7 години, както и при избора на Георги Чолаков.

"Същите тези обвинявания в действителност бяха повторени от индивида, който общо взето се изяви като най-силният и най-мотивираният представител на тези обвинявания – ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов. На процедура обаче той ловко и много услужливо подмина всички заглавия, които съществуваха тогава, в същите тези медии, които бяха и са благосъстоятелност на кръговете, които инспирират цялата тази акция ", съобщи основният прокурор.

Според него и Панов е бил разгласен за "избор на Цацаров и Движение за права и свободи " - по същия метод, по който са упреквани Георги Чолаков и Иван Гешев.

"Ако някой е неуместен за някого, тъй като има наказателни производства, има от какво да се опасява, явно е, че той ще впрегне цялата си мощност – било тя финанси, медии, с които разполага, с цел да нападна един претендент. Същите са тезите, които се развиват и сега, те са тези по отношение на конституционните пълномощия, по отношение на това какво ще направи президента ", сподели още Сотир Цацаров, представен от "Фокус ".

По думите му президентът ще извърши своите пълномощия - дали ще върне кандидатурата, дали ще подпише декрет, и в двата случая има цялостното право да го направи по конституция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР