Действащият германски външен министър Зигмар Габриел заяви, че няма да

...
Действащият германски външен министър Зигмар Габриел заяви, че няма да
Коментари Харесай

Зигмар Габриел няма да е външен министър на Германия

Действащият немски външен министър Зигмар Габриел съобщи, че няма да взе участие в новото съдружно държавно управление на канцлера Ангела Меркел с неговите съпартийци - социалдемократите, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Съгласно съдружното съглашение страните се договориха Германската социалдемократическа партия (ГСДП) да избере кой да бъде външен министър. Очаква се това да е досегашният министър на правораздаването Хайко Маас.

Във " Facebook " Габриел, някогашен водач на ГСДП, съобщи, че е бил известен от новите партийни водачи Олаф Шолц и Андреа Налес, че няма да е част от новото държавно управление. " Да послужвам на партията си бе огромна чест за мен и аз съм надълбоко признателен за това ", сподели той.

Първоначално, още преди приключването на съдружните договаряния, се предполагаше, че поради положителната си работа на държавни длъжности Габриел ще оглави външното министерство и в новото държавно управление. После стана известно, че поста се готви да заеме към този момент някогашният ръководител на ГСДП Мартин Шулц. След като беше засипан с рецензии, че е нарушил редица предизборни обещания обаче, Шулц се отхвърли и се отдръпна като партиен водач, напомня ТАСС.

На предходната си работа Маас прокара упорит закон, който принуди компании като " Facebook " и " Туитър " да отстраняват неотложно тирада на омразата. Той е гневен критик на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", на расизма и антисемитизма. Маас вкара закон за реабилитиране и отплата на хиляди хомосексуални мъже, преследвани и вкарвани в пандиза съгласно остарял немски закон.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (262)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР