Действащият боливийски президент Жанин Аньес обяви плановете си да се

...
Действащият боливийски президент Жанин Аньес обяви плановете си да се
Коментари Харесай

Жанин Анеьс се кандидатира за президент на Боливия

Действащият боливийски президент Жанин Аньес разгласи проектите си да се кандидатира за президент на идните избори, планувани за 3 май, съобщи " Спутник ".

В четвъртък лявото Движение за социализъм на някогашния президент Ево Моралес избра някогашния министър на стопанската система Луис Арсе Катакора за претендент за президент, а някогашният външен министър Дейвид Чокехуанка за претендент за вицепрезидент.
 Социалистите оповестиха претендентите за президентските избори в Боливия
Социалистите оповестиха претендентите за президентските избори в Боливия

Партията на Моралес залага на някогашен външен министър и производител на кока

Припомняме, че Боливия ще гласоподава за нов президент на 3 май , разгласи при започване на януари предизборният арбитражен съд на страната.

Работи се по изчистването на техническите проблеми към вота. От Организация на обединените нации предложиха помощ. Очаква се от Европейски Съюз да изпратят наблюдаващи.

Новите избори бяха планувани преди този момент за 30 март.

На 24 ноември Народното събрание на Боливия одобри законопроект за нови президентски избори. Според документа претендент, който към този момент е бил президент като два поредни мандата , не може да взе участие в тях, което изключва опцията Моралес да взе участие в тях.

20, 7% от боливийците ще поддържат претендента на социалистическата партия на отстранения президент Ево Моралес.

15,7 % от имащите право на глас са склонни да гласоподават за краткотрайния президент Жанин Аньес. Тя съобщи по-рано, че се надява досегашната съпротива да взе участие с единна кандидатура на идния избор.
 Боливия избира президент на 3 май
Боливия избира президент на 3 май

Преди това бе оповестена друга дата, само че проблеми с техниката пречат

Това демонстрират резултатите от изследване на Unitel , оповестено от Тelesur.

Бившият президент на Боливия Карлос Меса е на трето място по желание ни желания с 13,8 %. По-надолу е предприемачът Марко Пумари с 8,2 %.

Проучването е извършено от 21 до 30 декември.

Припомняме, че по-рано през декември, новата власт в страната даде обещание да издаде заповед за арест на някогашния президент Моралес .

Моралес беше президент на Боливия от 2006 година На 10 ноември той подаде оставка след настояванията на военните, които го упрекнаха в манипулиране на резултатите от президентските избори , в които той завоюва. От своя страна Моралес упрекна опозицията в опит за прелом. Впоследствие той отлетя за Мексико, където получи политическо леговище . Властта мина на втория преседател на боливийския сенат Аньес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР