Действащата световна шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо планира

...
Действащата световна шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо планира
Коментари Харесай

Михамбо се мести в САЩ, за да тренира при Карл Люис

Действащата международна шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо възнамерява сериозна смяна. Тя има намерение да се реалокира в Съединени американски щати и да тренира под управлението на атлетическите митове Карл Люис и Лирой Бърел.

“Искам да се развъртвам като спортист и като персона. Имам възприятието, че в този момент е вярното време за такава огромна стъпка. Карл Люис и Лирой Бърел, който ще бъде моят треньор за спринт, бяха най-хубавите в света доста години. Мога да науча доста от тях”, сподели Михамбо пред Bild.

View this post on Instagram
A post shared by Malaika Mihambo (@mali.mihambo) on May 20, 2020 at 5:08am PDT
Германката завоюва златния орден в скока на дължина на Световното състезание по лeка атлетика в Доха през предходната година с достижение от 7.30 метра и беше определена за Атлетка №1 в света за 2019 година
Единствено Хайке Дрехслер, която реализира 7.48 метра през 1988 година, е скачала по-далеч за Германия.

26-годишната Михамбо възнамерява да напусне Германия през август, в случай че ограниченията за пътешестване при пандемията от ковид разрешават това.

Тя желае да се реалокира в Хюстън, Тексас, с цел да бъде тренирана от 58-годишния Люис, който има девет олимпийски златни медала в скока на дължина и спринта, както и от 53-годишния Лирой Бърел - олимпийски и международен първенец с щафета 4 по 100 метра.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР