Действащата шампионка и световна номер едно Ига Швьонтек се класира

...
Действащата шампионка и световна номер едно Ига Швьонтек се класира
Коментари Харесай

Ига Швьонтек отново достигна финала на Ролан Гарос

Действащата шампионка и международна номер едно Ига Швьонтек се класира на финала на Ролан Гарос.

Швьонтек победи бразилката Беатрис Хадад Мая с 6:2, 7:6 (9/7) и ще се изправи против 43-ата в ранглистата Мухова от Чехия в събота, когато ще се бори за трета купа на " Ролан Гарос " за последните четири години.

22-годишната полякиня, която усъвършенства върха си в Париж на 27-2, се стреми да стане първата жена, която сполучливо пази купата след Жюстин Енин през 2007 година

Тя е и най-младата жена, достигнала до три финала на Откритото състезание на Франция след Моника Селес при започване на 90-те години на предишния век.

" Това е в действителност необикновено. Честно казано, мъчно е да играеш на толкоз дълъг шампионат и съм много щастлива, че съумявам да играя непрекъснато и всяка година да имам положителни резултати тук. Доста съм разчувствана за събота ", сподели Швьонтек.

Хадад Мая, първата бразилка, достигнала до полуфинал на шампионат от Големия шлем след седемкратната победителка Мария Буено през 1968 година, проби Свитек в откриващия гейм, само че Швьонтек скоро пое самодейността.

Швьонтек завоюва пет от идващите шест гейма, преди да пробие Хадад Мая за трети път и да затвори сета.

Във втория сет Хадад Мая поведе с 3:1, само че Швьонтек завоюва идващите три гейма.

Тя отрази три точки за пробив при 4:5 и избави сетбол в тайбрека, преди да спре похода на 27-годишната левичарка, която в никакъв случай не беше прекосявала втория кръг на шампионат от Големия шлем преди този момент Открито състезание на Франция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР