Дейр ел-Балах, Газа – Един ден от живота на Халид

...
Дейр ел-Балах, Газа – Един ден от живота на Халид
Коментари Харесай

Пътуването на футболист от Газа от терена до болницата на фона на войната в Израел

Дейр ел-Балах, Газа – Един ден от живота на Халид Мохамед Абу-Хабел ще стартира с подготовката му за часовете в болница в Газа, обсъждайки медицина и опазване на здравето с сътрудниците си, връщайки се вкъщи за обяд с родителите си, посещавайки футболни тренировки и изучавайки медицина през нощта.

Принадлежал към семейство от работническата класа, той живеел в дребна къща с четирима братя и сестри и родителите си. Въпреки че парите постоянно са били проблем за фамилията, изключително като се има поради икономическата обстановка в Газа заради израелската обсада, фамилията му поддържа неговата увереност и пристрастеност – и фантазията му да стане доктор и футболист.

„ За мен медицината е по-важна от футбола. Обичам и двете, само че медицината безспорно е по-почтена и значима “, сподели Абу-Хабел пред Ал Джазира.

„ Имах предпочитание да изучавам интензивно. Бих прекарал пет до седем часа в проучване на медицина. Имахме футболни тренировки за два до три дни, като всяка сесия продължаваше до три час...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР