Дейността на норвежкия производител се разпростира в повече от 40

...
Дейността на норвежкия производител се разпростира в повече от 40
Коментари Харесай

Norsk Hydro подобрява позициите си на пазара на алуминий

Дейността на норвежкия производител се разгръща допълнително от 40 страни и обгръща главните браншове на приложение на алуминия.

Още по тематиката
Затварянето на едно от халетата от екоинспекцията е свило производството в края на годината

Строителната продукция отбелязва покачване за пръв път от 2015 година

- Norsk Hydro ще се трансформира в първата изцяло интегрирана компания в бранша
Един от главните играчи на международния пазар за алуминий - норвежкият производител Norsk Hydro, ще закупи 50% от компанията за алуминиеви профили Sapa. Цената на договорката е 27 милиарда норвежки крони (3.24 милиарда долара) и след приключването й Norsk Hydro ще е напълно притежател на Sapa, защото от 2013 година към този момент има надзор над половината компания, оповестява Reuters.

Обединяване на напъните

Двете компании са одобрени имена в промишлеността. За 2014 година норвежкият производител е девети в света по произвеждане на алуминий с 1.96 млн. тона, като тогава бележи най-бърз растеж в производството си - от 1.25 до 1.96 млн. тона, изпреварвайки компании от ранга на Rusal, Chalko и Alcoa. Дейността му се разгръща допълнително от 40 страни и обгръща главните браншове на приложение на алуминия.

Sapa от своя страна е водач в своето направление, също с наличие в 40 страни. Освен в строителството и превоза, Sapa покрива потребностите и на браншове като промишлен дизайн и автомобилната промишленост. За компанията работят 22 400 души, като приходите й през предходната година са били рекордните 53 милиарда крони.

Поглед в бъдещето

Сделката занапред предстои на утвърждение от органите по конкуренция и при положение, че това стане, се чака да бъде дефинитивно приключена през втората половина на 2017 година Според

След обединяването Norsk Hydro ще разшири набора на предлаганите артикули и потребителската си база и ще вземе превес в технологически проект над съперниците си. В допълнение, с ресурсите разполагаем норвежкият производител ще съумее да следва по-добре програмата за стабилно развиване, декларирана и от двете компании, а точно да сътвори стабилно бъдеще чрез софтуерни нововъведения в сферата си.

" Обединението ще разреши на Hydro да стане единствената международна компания в алуминиевата промишленост, която е изцяло интегрирана ". След завършване на транзакцията Norsk Hydro ще продължи с досегашната си политика във връзка с дивидентите и да изплаща 40% от чистия приход на акционерите си. ", афишират от Norsk Hydro. От компанията имат вяра, че договорката ще донесе бързи и забележими резултати във формата на увеличени доходи и позитивни парични потоци.

Защо алуминий

Алуминият е един от най-разпространените метали в земната кора и намира приложимост в редица браншове, поради разнообразните си свойства като неотстъпчивост, резистентност, ковкост и неръждаемост. Като прибавим и обстоятелството, че е допустимо напълно да бъде рециклиран без да губи качествата си, не е чудно, че е желан метал при построяването на разнообразни артикули. Той има най-широко приложение в транспортната промишленост, в ролята си на съставка за самолети, влакове и даже совалки и в строителството,като също по този начин се употребява и за изработката на многочислени потребителски артикули, измежду които електронни устройства и мебели.

Въпреки че съгласно Forbes през 2016 година алуминиевата промишленост изостава от челните места в класацията за най-рентабилен бизнес, няколко основни трендове сочат за настъпването на смяна в този ред. Основните фактори за това съмнение са динамично разрастващите се пазари в Индия и Китай, обуславяни от засилено търсене на алуминий за покриване потребностите на строителството и превоза, и налагане потреблението на алуминиеви елементи от автомобилната промишленост в ходовата част, интериора и екстериора на своите машини. По разбор на European Aluminium, организация следяща за ползите на алуминиевата промишленост в Европа, се чака 2% годишен растеж в търсенето на метала.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР