Дейността на институциите на ООН без участието на Русия е

...
Дейността на институциите на ООН без участието на Русия е
Коментари Харесай

Песков: Работата на институциите на ООН без Русия ще бъде по-лоша

Дейността на институциите на Организация на обединените нации без присъединяване на Русия е немислима. Това сподели пред публицисти във вторник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, предава

Както беше обявено по-рано, Съединени американски щати се надяват да проведат съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации по въпроса за присъединяване на Русия в Съвета по правата на индивида (СПЧ) на 7 април.

" Като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - естествено. Работата на звената на Организация на обединените нации и институциите на Организация на обединените нации без присъединяване на Русия е немислима ", добави още Песков. „ Това просто ще бъде по-лоша работа “, съобщи Песков.

„ Руските дипломати работят в Организация на обединените нации, само че по-безпрецедентен метод слагат спици в колелата и блокират начинания “, сподели Песков.

По-рано прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че посланикът на Съединени американски щати ще изиска преустановяване на участието на Русия в КПЧ на Организация на обединените нации по заповед на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Постоянният представител на Русия в организацията Василий Небензя сподели в понеделник, че Москва счита опитите на Запада да я изключи от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида за невъобразими. Според него тези опити са " невиждани ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР