Дейностите, свързани с изграждането на морския участък на газопровод Balticconneсtor,

...
Дейностите, свързани с изграждането на морския участък на газопровод Balticconneсtor,
Коментари Харесай

Завършиха дейностите по морската част на газопровода Balticconneсtor


Дейностите, свързани с построяването на морския сектор на газопровод Balticconneсtor, който ще свързва Естония и Финландия приключиха в понеделник, откакто тръбата беше изведена на брега на естонския полуостров Парки, оповестява пресслужбата на енергийната компания Elering.
“За издърпване на част от тръбата от половин диаметър на земята на дължина от един километър е употребена 500-тонна лебедка. Цялата интервенция лиши към ден “, се отбелязва в известието. Според него през лятото се чака морският сектор да бъде подложен на тествания.

Balticconnector е първият газопровод сред Естония и Финландия, който сплотява газовите мрежи на двете страни. Дължината на газопровода е 150 километра, от които 77 километра минават по дъното на морето, 22 километра се простират на сушата във Финландия и 47 километра минават през Естония. Освен това ще бъдат издигнати компресорни станции по двете страни на Финландския залив. Проектът се възнамерява да бъде приключен дефинитивно през 2020 година.

Газопроводът обезпечава опция за обмяна сред разпределителните мрежи на Естония и Финландия до 7,2 млн. куб м газ дневно. Предполага се, че планът ще увеличи надеждността и сигурността на енергоснабдяването в целия район. Стойността на плана е към 300 млн.евро, от които Европейски Съюз обезпечава 206 млн. евро.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР