Дейностите по удължаване на експлоатацията на хилядамегаватовите блокове на АЕЦ

...
Дейностите по удължаване на експлоатацията на хилядамегаватовите блокове на АЕЦ
Коментари Харесай

Енергийният министър инспектира ремонта на АЕЦ Козлодуй

Дейностите по удължение на употребата на хилядамегаватовите блокове на АЕЦ " Козлодуй " вървят по график. Вече е получена лицензия за нов 10-годишен интервал за пети блок, до края на тази година това ще стане и за 6-и. В това увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която през днешния ден посети атомната централа по време на годишния планов ремонт на пети енергоблок.

В машинната зала тя направи ревизия по какъв начин върви работата по модернизацията на турбината, което ще увеличи мощността на реакторната апаратура.

Подобна стратегия за рационализация беше осъществена предходната година и на 6 блок.
Теменужка Петкова, министър на енергетиката: На процедура удължаването на живота на 5 и 6 блок с още до 60 години е сериозен въпрос за енергетиката, който ще даде сигурност и гаранции за доставките за страната, а българският бизнес и жителите може да се употребяват от тази чиста сила на налични цени. В сегашния миг сдружението е в чудесно финансово положение. Печалбата на сдружението е 167 милиона лв., над 360 милиона наличност по банковите сметки и дръзвам да настоявам, че сдружението е в доста положително положение, доста по-добро, в което е било през предходната година към 31 април 2018-та.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР