Дейностите по разширяване на пътя Пловдив-Асеновград ще бъдат подновени още

...
Дейностите по разширяване на пътя Пловдив-Асеновград ще бъдат подновени още
Коментари Харесай

Подновява се работата по новото трасе Пловдив-Асеновград

Дейностите по разширение на пътя Пловдив-Асеновград ще бъдат възобновени още в края на този месец, разгласи ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов. Същевременно стартира процедура за планиране на Източен обход на Пловдив, който да обезпечава достъп до автомагистрала " Тракия ".

Пловдив Асеновград

Още в края на февруари ще се възобновяви ремонтът на директното трасе – Пловдив-Асеновград, макар че техническите условия за зимния интервал разрешават лимитирани действия до 15 март. Ще се правят изкопни работи, за които зимните условия няма да са спънка, посочи инженер Атанасов. Приключени са процедурите за присъединението към директното трасе на локалните платна, които не бяха включени в главния механически план.
Инж. Дончо Атанасов, ръководител на Управителния съвет на организация " Пътна инфраструктура ": " Довършваме достъпа до всички парцели на локалните платна към кръговите придвижвания за достъп до всички парцели и индустриални бази, офиси и всички инвеститорски планове, които занапред ще се осъществят. "
Още до края на тази седмица плановете за локалните платна ще се съгласуват с всички нужни институции, след които трите общини, на чиято територия са платната, стартират процедури за подробни устройствени проекти и отчуждаване на парцели. Успоредно с това стартират процедурите за абстрактен план на югоизточния обход на Пловдив.
Инж. Дончо Атанасов, ръководител на Управителния съвет на организация " Пътна инфраструктура ": " Започваме ново задание и процедура за планиране от кръговото придвижване на жп прелеза до автомагистрала Тракия. Със напълно нови решения с местни платна и безконфликтно прекосяване по околовръстния път, както е решен софийският околовръстен път. "
Председателят на управителния съвет на Пътната организация се срещна при регионалния шеф на Пловдив с специалисти и кметове на общини, свързани с обсъжданите планове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР