Дейностите, изгарящи най-много калорииАко искате да сте в топ форма

...
Дейностите, изгарящи най-много калорииАко искате да сте в топ форма
Коментари Харесай

Дейностите, изгарящи най-много калории

Дейностите, изгарящи най-вече калории

Ако желаете да сте в топ форма за ежедневните си задължения, фитнесът е вашето място. Но в случай че сте от този вид хора, които не обичат да подвигат тежести, заобиколени от потни и лепкави тела, до момента в който някаква денс музика ехти в близост, ви, знайте, че не сте единствените. Тренировките в залата несъмнено имат здравословни изгоди, само че може би предпочитате да горите калории и да се тонизирате в друга среда. За благополучие, имате избор. Има безчет спортове и други типове занимания, които ще ви накарат да се почувствате добре за негативно време.

Предлагаме ви лист на физическите наторвания, които горят най-вече калории.

10. Плуване

Калории, които се изгарят за час интензивност: от 500 до 800.

Най-голямото здравословно преимущество на плуването е тоталната липса на отрицателно въздействие върху ставите и страхотният тонус, с който зарежда тялото. Имайте поради, че когато кажем плуване нямаме поради надпревари по гмуркане или някакви други тежки натоварвания. Ако имате басейн или най-малко достъп до подобен, отделете известно време и преплувайте няколко дължини. Ще се учудите какъв брой бързо ще се почувствате изтощени, и в същото време освежени.

9. Джогинг

Калории, които се изгарят за час интензивност: от 550 до 900.

Това е златната среда сред вървене и тичане - един спокоен джогинг, изпълняван с рамномерно движение може да топи  мазнините по страховит метод. Не е нужно да тичате с всички сили. Леко тичане с умерено движение може да направи чудеса за сърцето ви, а също и да ви помогне да тонизирате и подсилите мускулатурата. От основно значение е да изминавате голямо  разстояние, само че никога не си го поставяйте за цел от първия път. Много е значимо, без значение дали сте новак или умел, да започнете и приключите с няколко извършения за стречинг - това ще ви защищити от контузии и мускулни болки.

8. Тенис

Калории, които се изгарят за час интензивност: от 600 до 900.

Старт, стоп. Старт, стоп. Старт, стоп. Такъв е ритъмът на тениса. Това е страхотна подготовка, макар че в случай че имате проблеми с коленете или глезените би трябвало да внимавате с този спорт. Имайте поради че тенисът по двойки не носи толкоз огромни физически изгоди, както в случай че играете независимо. Дори в случай че сте новак, вашите плещи, предмишници и бедра ще бъдат добре натоварени.

7. Американски футбол

Калории, които се изгарят за час интензивност: от 600 до 900.

Не е нужно да имате цялостна екипировка или да се хвърляте в офанзива и да рискувате да ви контузят. По-скоро поддържайте форма и другарски взаимоотношения с този групов спорт. Ако нямате група другари от детството, с които да ходите да играете няколко пъти седмично, съществуват любителски лиги, в които може да се включите. Вероятно няма да е мъчно да намерите някой тим, който да подхожда на уменията и степента на физическата ви подготовка. Този спорт предлага страхотна опция да се забавлявате и горите калории по едно и също време. Независимо дали играете в отбрана или в офанзива, бягането и бързите промени на посоката сигурно ще ви оказват помощ да се тонизирате и да се отървете от някой различен непотребен кг.

6. Качване по стълби

Калории, които се изгарят за час интензивност: от 650 до 900.

Когато чуете за нанагорнище на стълбище, не си мислете за следващия съвременен апарат във фитнеса, който симулира стълби. В този лист не преглеждаме извършения, които се вършат в салона. Идеята е да го извършите в действителност. Всички сме виждали по какъв начин спортисти бягат по стълбите на стадиона доста преди да дойдат почитателите, и това не е  инцидентно. Движението при изкачването натоварва освен краката, само че оказва помощ на горната част на тялото да се изправи. Може да разнообразявате рутината като скачате с двата крайници дружно през една или през две стълби.

5. Хокей на лед

Калории, които се изгарят за час: от 650 до 900.

В взаимозависимост къде живеете може би хокеят на външна пързалка не е вероятен, само че в множеството огромни градове могат да бъдат открити закрити пързалки. Самото пързаляне е страхотна подготовка, само че като се прибавят бързата смяна и внезапните придвижвания, които се употребяват в хокея, той става в действителност едно от най-хубавите сложни упражнениь. Само би трябвало да потърсите съидейници.

4. Бойни изкуства

Калории, които се изгарят за час интензивност: от 700 до 1100

Независимо дали практикувате карате, джудо, таекуон-до или различен тип бойно изкуство, не сте сбъркали. Тези дисциплини оказват помощ за цялостния тонус на тялото – без значение дали сте новак или напреднал. Не забравяйте, че задачата ви не е да участвате в боеве. Всъщност, множеството хора, които учат бойни изкуства в наши дни изобщо нямат желание да стъпват на тепиха.

3. Скачане на въже

Калории, които се изгарят за час интензивност: от 700 до 1100

Боксьорите скачат на въже, с цел да загреят преди подготовка. Но повярвайте, в случай че опитате, единствено след няколко минути ще се уверите, че това занятие не е по никакъв начин елементарно и не е просто лека загрявка преди подготовка. Упражнението е обикновено, само че ефективно  и работи за цялото тяло, а също оказва помощ и за координацията. С лекост ще подобрите скоростта щом стартират да падат килограмите. Веднъж като преминете компликацията от преодоляването на първите, базови подскоци ще се уверите, че е същинско предизвикателство да продължавате да увеличавате от ден на ден и повече скоростта, да овладеете другите типове странични и кръстосани завъртания на въжето.

2. Футбол

Калории, които се изгарят за час актиност: от 700 до 1400

Страстта към футбола е заразна и завладяваща. Когато играете футбол, понякога ще ходите, ще бягате постепенно и от време на време ще би трябвало да спринтирате, само че основното в този спорт е, че непрекъснато се движите. Огромната повърхност на футболното игрище значи че има огромен терен, който би трябвало да покриете, също така постоянно ще би трябвало да се състезавате с някой от противоположния тим. Постоянно придвижване по всичките области на терена ще поддържа тялото ви преносимо и във форма. Не забравяйте, че травмите при този хубав спорт са постоянно срещани, тъй че би трябвало да се разгрявате добре авансово - доста повече, в сравнение с за всеки различен спорт.

1. Бягане

Калории, които се изгарят за час интензивност: от 900 до 1500


Ходенето и джогингът са страхотни, само че като вдигнете темпото това значи: повече изгорени калории, повече натоварване и упражнение за мускулите. Бягането е идеално, тъй като натоварва всяка част от тялото. За най-хубав резултат би трябвало да поддържате движение над 12 км.ч. Бягането измежду природата е най-хубавото решение – то ще ви зареди освен физически, само че и прочувствено.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР