Деянието е изключително тежко и морално укоримо, но предвид наказуемостта,

...
Деянието е изключително тежко и морално укоримо, но предвид наказуемостта,
Коментари Харесай

Прокуратурата се бори за максимални наказания за обвинените за детската порнография

Деянието е извънредно тежко и морално укоримо, само че поради наказуемостта, която е ниска за подобен вид закононарушения, Софийска районна прокуратура ще направи всичко допустимо тези хора да получат оптимален размер на наказването. Това съобщи пред публицисти прокурор Иво Боев от Софийска районна прокуратура, разяснявайки ограниченията за неотклонение, които през днешния ден дежурен състав на Софийския областен съд наложи на част от арестуваните за разпространяване на нецензурен материали с малолетни лица.
Още по темата
" В Софийска районна прокуратура се водят пет досъдебни производства. Разследват се от Национална следствена работа. Пет са лицата, привлечени по това закононарушение по член 159 алинея 4 от Наказателния кодекс - разпространяване на нецензурен материали с ненавършили 18-годишна възраст лица. Поискани са четири ограничения за неотклонение " задържане под стража ". Двама към този момент са арестувани, изчакваме съдът да постанови своето решение и за други две лица. Едно лице е с мярка за неотклонение " подписка ", посочи прокурор Боев.

" За късото време на следствието са осъществени претърсвания и изземвания на адресите на лицата. Иззета е ужасно доста компютърна техника, мобилни телефони, харддискове. В част от тези устройства са открити материали с порнографско наличие на дребни деца. На базата на тези материали се образува и обоснованото съмнение за авторство на действието ", добави още той.

Обвиняемите, чието ограничения за неотклонение преглежда Софийския областен съд в неделя, са арестувани в границите на огромна интервенция за откриване на мрежа за разпространяването на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст. Тя се организира на 18 ноември в няколко града в страната с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и Главна дирекция " Борба с проведена престъпност " на Министерство на вътрешните работи.

По-рано денем съдът в Елин Пелин също остави в ареста за непрекъснато двама от обвинените, които са от Нови хан.

Разследването продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР