Деян Вутов бил в групата на Пелов и сина му,

...
Деян Вутов бил в групата на Пелов и сина му,
Коментари Харесай

Перуката и синът на Пелов разследвани за отвличане и убийство на младеж от Ботевград

Деян Вутов бил в групата на Пелов и сина му, липсващ безследно през май 2017 година

Арестуваните в Ботевград уличени за палежи и серия от покушения

Бизнесменът от Ботевград Тихомир Миков, синът на Владимир Пелов и приятелят му Борис Ерменков са задържани по следствие на серия от закононарушения, в това число и за безследно изчезналия Деян Вутов, научи “24 часа ”.

Вутов е бил в близкия другарски кръг на Владимир Стефанов, наследник на Владимир Пелов, и е знаел доста за бандата.

Тримата задържани към този момент са упрекнати, само че от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата отхвърлят повече информация. Другите двама, които бяха арестувани, са освободени. Това са братът на Борис - Тодор, и Станислав Иванов от село Литаково. Акцията е извършена във вторник, обискирани са няколко жилища и офиси, а следствието продължава с разпити на очевидци.

Деян Вутов се търси от 21 май 2017 година На този ден към 21 ч той паркирал колата си зад читалището в града и тръгнал на среща. Колата му е открита отворена. Вътре са открити ключовете за нея и мобилният му телефон. Три дни по-късно е формирано досъдебно произвеждане за похищение.

Владимир Пелов-старши към този момент е спретнат в ареста след убийството на братята Цветан и Марко Петрови през март 2016 година Но синът му Владимир, с който Деян е бил непосредствен, е в града. Както и Тихомир Миков-Перуката, някогашен шеф на Пелов-старши. От Деян Вутов няма диря повече от година, а околните му са уверени, че е погубен. През 2015 година фотографията му дружно с тези на Пелов и на Тихомир Миков бе разлепена в Ботевград с текст, който ги набеждава в серия от палежи, убийства и рекет.

Подозренията, че синът на Пелов има пръст в отвличането и възможното ликвидиране на Деян, са споделяли доста от разпитаните по издирването. Един от тях бил Марио Панчев-Дебелия.

39-годишният мъж умъртви при самоотбрана беглеца от пандиза Владимир Пелов на 6 юни в центъра на Ботевград, а по-късно умря от раните си в “Пирогов ”. След

гибелта на

страшилището

Пелов

за следващ път са разпитвани множеството от престъпния контингент в града. Така следствията по няколко от неразкритите закононарушения от последните години се отпушили, настояват осведомени пред “24 часа ”

Тихомир Миков-Перуката е на 51 година, предприемач с позиции и измежду локалните политици. Има казино, заведения, земя под аренда в близките на Ботевград села. Той наема Владимир Пелов за служащ през 2010 година, когато рецидивистът излиза от пандиза, тъй като е изтърпял първата си ефикасна присъда за убийството на пловдивски сараф през 1997 година Оттогава са близки, а дружбата им продължава и след 2011 година, когато Пелов ограбва златарско ателие в града, отвлича семейство с кола и стреля по служители на реда, които го преследват. През януари 2013 година делото против Пелов продължава, само че той е освободен от ареста, тъй като е болен от глаукома. Един от хората, които постоянно го посещават у дома, е тъкмо Перуката. Прякорът на мъжа е поради присадената му коса. Подложил се на процедурата преди години, тъй като бил плешив.

Въпреки че има законен бизнес, Перуката е апетитен за главатар на групата към Пелов, в която влизат той, синът му Владимир, братята Борис и Тодор Ерменкови, татко им Димитър и Деян Вутов. Последният няма кримирегистрации. Описват го като положително момче, което държи на приятелите си, само че зависим на въздействие. Когато изчезва през май 2017 година, синът на Пелов е един от първите, привикани за разпит в полицията.

Деян Вутов не е единственият юноша, който изчезва при мистериозни условия и по тази причина са подозирани хората към Перуката. По същия метод през 2015 година Васил Григоров отива на среща в центъра на града и повече не се връща. Момчето е на 23 година, от ромската махала, приключва приблизително обучение и тренира футбол. Дължал пари поради огромната си пристрастеност -
хазарта. Често посещавал игралните зали в Ботевград, в това число и тази на Тишо Перуката. На името му се водят и две компании, които са взели участие във фиктивни покупко-продажби и са натрупали стотици хиляди данъчни отговорности.

Синът на Владимир

Пелов е

задържан

час преди да

излети за

чужбина

В Ботевград разказвал, че отпътува при сестра си в Малта. Вероника живее там от няколко години. Прибра се за погребението на татко си в с. Гурково. Информацията, че Владимир Стефанов се готви да напусне страната, към този момент била известна на полицията. Той е арестуван в колата на приятеля си Тодор Ерменков. Пътували към София, откъдето синът на Пелов щял да хване самолета за Малта.
След бягството на Пелов-старши и убийството му 2 месеца по-късно е даден рестарт на всички следствия за неразкрити закононарушения в Ботевград от последните години. Това са убийствата на Веселин Василев, погубен след среднощ на 4 ноември 2016 година, Петър Василев-Пинко -сводник, разследван за трафик на проститутки и опиати, братята Цветан и Марко Петрови, за които бе упрекнат Владимир Пелов, само че и палежи, закани и побои над локални предприемачи. Един от тях е Петко Петков-Мустака, чието БМВ бе запалено на 14 август 2015 година През ноември пък бе взриван фризьорският салон на сестра му. Мустака също е разпитван какво знае за Пелов, който по време на палежите е под домакински арест в Ботевград. Мустака има кримирегистрация за лихварство.

След като Пелов беше освободен през 2013 година, станаха 10 палежа на офиси на куриерска компания в Ботевград. Пострадаха фамилното жилище на шефа и фирмени коли. Всичко стартира през 2015 година, откакто предприемачът отхвърля да заплати рекет. Дали това е Тихомир Перуката и какво общо имат Пелов и младежите към него, ще покаже следствието след арестите.

Версия: Семко Семков погубен от Пелов по поръчка на Миков

Владимир Пелов е стрелецът по предприемача Семко Семков, който беше погубен на 20 август пред къщата си в Ботевград. Това е една от версиите на полицията още тогава, само че не е доказана и не са открити доказателства за това.

Убийството на Семков е първото от серията неразкрити, които стартират след стартирането на Владимир Пелов от ареста през 2013 година

Семко Семков има бизнес с дърводобив и строителство. Има ловно стопанство. Едно от последните му инициативи е земеделието, с което от години към този момент се занимава и Тихомир Миков от Ботевград. Сред приятелите на Семко Семков са Христо Стоичков и някогашният народен представител Емил Димитров. Бизнесменът печели публични поръчки в общината по времето на някогашния кмет Георги Георгиев и е един от най-богатите в града.

Семков е причакан след среднощ до къщата си, която е в края на града, до спортната зала. Паркира колата пред двора и слиза. В този миг по него се изсипна дъжд от патрони, изстреляни от револвер. 5 от тях попадат в тялото му. В този миг брачната половинка му Валя и децата са на отмора и той е самичък у дома. Трупът му е открит сутринта. Версиите за любовен триъгълник и проблеми в бизнеса издишат още при започване на следствието. След това се появяват и други данни за закононарушението, само че времето минава, без да има главен обвинен.

Почеркът на покушението против Семков е същият като идващите неразкрити убийства в Ботевград, за които се подозира групата към Перуката и Пелов.

Следващата жертва е сводникът Петър Василев-Пинко. Причакан е на паркинг в Ботевград, където паркира първокласната си кола, преди да се прибере в циганската махала с такси. Убит е в тил. Куршумът в главата се оказва съдбовен.

Братята Цветан и Марко Петрови, за които беше задържан Владимир Пелов, също са премахнати по този начин. Те са работили в заведение на Тихомир Миков-Перуката. Причакани са в 20 ч на 25 март, когато излизат от обекта. Стреляно е с револвер. Дни по-късно е арестуван Пелов. Открити са барутни частици по блузата му. На мярката за неотклонение той се оправда, че е била на сина му, който упражнявал пукотевица.

През ноември 2016 година, преди да се качи в джипа си след работа, е убит и Веселин Василев-Дебелия. За това закононарушение 24 часа в ареста прекарват синът на Пелов и братята Борис и Тодор Ерменкови. След това са освободени. /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР