Деян Донков ще представи моноспектакъла си Камбаната във Фестивалния и

...
Деян Донков ще представи моноспектакъла си Камбаната във Фестивалния и
Коментари Харесай

Деян Донков представя Камбаната в два града

Деян Донков ще показа моноспектакъла си " Камбаната " във Фестивалния и конгресен център във Варна на 26 май и в Античния спектакъл в Пловдив на 30 май, научи ДУМА от Татяна Павлова, artvent.bg.
Постановката по едноименния разказ на Недялко Славов е драматичен роман за комплицирания, изпълнен с трагични трудности, път на някогашен пандизчия, лежал за две убийства - Вено. Изповед за катарзиса и духовното прояснение на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.
Актьор с неподражаемо наличие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива постоянно търсещата си креативна същина с куража си да избере комплицирана тематика, надалеч от комерсиалното развлечение. Склонността му към изпробване води до особеното, кинематографично влияние на спектакъла.
" Целта ми с този тайнствен, приказен, частично смешен, красиво лиричен, даже героичен, извънредно трагичен, а в края си драматичен роман е да пребродвам дългия и непосилен път до човешкото сърце ", споделя Донков.
" Камбаната " е театър, който раздрусва фена прочувствено и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдаващ и го въвлича в мощни пристрастености с въздействащи картини на приземяваща житейска действителност.
Специално присъединяване в спектакъла има оркестър " Карандила ", който извършва онлайн песента на героя на Деян Донков - Вено.
Режисьор е Деян Донков, Пламена Иванова е в облика на Лейла, сценограф е Никола Тороманов, музика - Петя Диманова, видео дизайн - Марио Стойнов, хореограф - Деян Георгиев.
Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Министерството на културата. Той е част от програмата " Наследство II " на фондация " Пловдив 2019 ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР