Деян Донков се е ранил по време на спектакъла Орфей

...
Деян Донков се е ранил по време на спектакъла Орфей
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Деян Донков се рани по време на спектакъл в Народния

Деян Донков се е ранил по време на спектакъла " Орфей " в Народния спектакъл, който се игра на 22 февруари, научи първо Lupa.bg. Това наложило представлението да бъде прекъснато по средата. Самият артист изявил предпочитание да продължи да играе, въпреки и с превързана ръка, само че сътрудниците му и най-много Владо Пенев го убедили, че спектакълът няма по какъв начин да продължи.

На потърпевшия Деян Донков незабавно била оказана здравна помощ, той е прегледан в незабавната болница " Пирогов ", превързан е и са му били дадени болнични, като той се възвръща у дома. 

За благополучие раната не била рискова и артистът се чувствал добре, научи Lupa.bg от негови сътрудници. Деян се държал много мъжки и въпреки че се наранил, бил подготвен да продължи да играе, с цел да не разочароват феновете. 



Деян Донков в " Орфей "

Мащабното зрелище на известния словенски режисьор Йерней Лоренци " Орфей " е със комплицирана сценография, механически и прочувствено е огромно предизвикателство за актьорите, а на сцената има копия и стрели, с които артистите непрестанно боравят. В " Орфей " играе огромна част от трупата на Народния. Миналата година спектакълът завоюва три статуетки „ Икар “ - за най-хубав театър, за постановка и премията на публиката.

Деян Донков си е порязал едната ръка, до момента в който играе основната роля на Орфей. В представлението той няма реплики, а в част от сцените той е с превръзка на очите, както и на устата.  Неприятният случай е станал в края на първата част на 3-часовия театър. Макар да е бил в супер кондиция и неведнъж да е играл това зрелище най-вероятно Деян се е спънал в декора, залитнал е и е наранил ръката си на някой от острите предмети.



След като било взето решение представлението да бъде прекъснато Владо Пенев излязъл на сцената, с цел да се извини на публиката, че няма да може да догледа спектакъла заради случай с сътрудник.

На идващия ден от Народния спектакъл „ Иван Вазов “ разгласиха в обществените мрежи известие до феновете: „ Във връзка с прекратеното през вчерашния ден, 22.02., зрелище на спектакъла „ Орфей “ на Йерней Лоренци осведомяваме всички закупили билети: в границите на идващите 14 дни на касите на Народния спектакъл можете да презаверите закупените от вас билети за последваща дата, на която ще се играе спектакълът, или за различен театър от репертоара на театъра.

За да ви бъде възобновена цената на закупените билети, не по-късно от 7 март включително следва: да предоставите вашите билети на касите на Народния спектакъл, като електронните билети следва да се дават разпечатани; или да изпратите на електронен адрес имейл с приложени електронни билети, банкова сметка и три имена на титуляря. Благодарим за разбирането “.



Актьорът като Калигула в едноименния театър в Народния спектакъл

Заради раняването на Деян Донков в Народния спектакъл бе анулиран и спектакълът на режисьора Диана Добрева " Калигула " на 25 февруари, в който любимецът на феновете играе основната роля на екцентричния римски император.

Плевенският спектакъл, в който артистът играе в " Антигона " на Александър Морфов, също анулира постановката поради случая с Деян Донков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР