Деян Донков като цар Симеон Велики играе в новия сериал

...
Деян Донков като цар Симеон Велики играе в новия сериал
Коментари Харесай

Войната на буквите започва днес по БНТ

Деян Донков като цар Симеон Велики играе в новия сериал на Българска национална телевизия " Войната на буквите ", който започва в неделя вечер. Историческата драма по едноименния разказ на писателката Людмила Филипова придвижва феновете в Х век, в най-могъщата страна в Европа - България, обгърната в загадка, която може да разклати основите на християнството.

Най-малкият наследник на Симеон - Баян (Даниел Върбанов), търси тайната на изгубените антични български букви във времена на политически интриги, борби за превъзходство и опити за избавяне на мира сред Преслав и Константинопол. Българското господство е изправено пред голямо тестване, когато младият княз Баян се среща с внучката на византийския император - принцеса Мария (Климентина Фърцова).



На средновековната сцена изпъкват още няколко основни персонажи, чиито дейности са способни да трансформират хода на събитията - кралица Мариам (Теодора Духовникова), кавхан Сурсувул (Захари Бахаров) и княз Петър (Ненчо Костов).



" Това е част от нашата история, която вълнува всички и ще бъде гледана с внимание. Но филмът не е христоматийно посочило по история - той е художествено произведение ", сподели генералният шеф на БНТ Емил Кошлуков на предпремиерата на продукцията. 



" Благодаря на Българска национална телевизия в лицето на генералния шеф господин Емил Кошлуков за това, че дава опция да се прави българско кино. Благодаря на целия ни екип, който постави изключителни старания. Но нито едно самостоятелно изпитание не е по-важно от общата цел - в този смисъл за реализирането на " Войната на буквите " съединението направи силата ", споделя изпълнителният продуцент Габриел Георгиев.



" Много хора ще бъдат очаровани, доста хора ще бъдат влюбени, доста хора ще бъдат сюрпризирани или даже предизвикани, само че няма да има хора, които ще останат безразлични. Защото се опитахме да създадем филм, който не просто върви по каноните, а филм, който споделя по най-дълбокия метод историята за човешката мощ ", споделя основният сценарист на " Войната на буквите "  Теодора Маркова.        



  

Сценаристи са още Невена Кертова, Георги Иванов, режисьори - Зоран Петровски и Виктор Чучков, оператор - Борис Славков, сценограф - Аксел Николе, художник по костюмите - Марта Миронска, композитор - Виктор Стоянов.  Участват Теодора Духовникова, Захари Бахаров, Деян Донков, Даниел Върбанов, Ненчо Костов, Климентина Фърцова, Валентин Танев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР