Деян Донков е отличен с наградата „най-добър актьор“ за ролята

...
Деян Донков е отличен с наградата „най-добър актьор“ за ролята
Коментари Харесай

Деян Донков взе награда за най-добър актьор

Деян Донков е отличен с премията „ най-хубав артист “ за ролята му на Миро във кино лентата „ Сън за благополучие “ на режисьора Ирина Величкова. Призът идва от онлайн фестивала за късометражно кино REWOOD FILM FESTIVAL за месец януари 2019 година Журито присъжда и премия „ най-хубав сюжет “ на Ирина Величкова, научи .
В лентата Миро е художник, прикрепен на инвалидна количка, в очакване на тежка и с нерешителен излаз интервенция за трансплантация на сърце. Някога е правел глинени съдове с крачно грънчарска колело, само че в този момент, заради сърдечната си немощност, му е останало единствено рисуването. Запознава се с Анита (в ролята е Стефка Янорова), която идва при него по публикация за модел. Независимо от персоналната си драма героят на Деян Донков съумява да вдъхне кураж на Анита, с цел да преоткрие себе си.

„ Героите на този късометражен филм са като някакви нешлифовани диаманти, чиято бляскавост побеждава човешката бедност, като ни споделя за универсална история за спасението посредством ефимерната хубост на изкуството да се посвети целия живот на положителното. Превишавайки границите на вътрешно реален филм, тази лента има специфична атмосфера, която му придава избрана деликатност, ободрителен оптимизъм, който тласка основните герои към модела на актуалния баснословен воин “. Това се споделя в рецензията за кино лентата от фестивала The Mountly Film Feistval (Великобритания), където „ Сън за благополучие “ получи три награди за месец декември 2018 година – „ най-хубав филм “, „ най-хубав режисьор “ (Ирина Величкова), „ най-хубава актриса “ (Стефка Янорова).


Припомняме, че Деян Донков и Стефка Янорова са звездите във кино лентата на сценариста и режисьор Ирина Величкова, която също по този начин е и правист по специалност. Кинотворбата пък е дипломната ѝ работа от специализацията ѝ по постановка на игрален филм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР