Дея спорт Бургас се класира за 1/16-финалите в третия по

...
Дея спорт Бургас се класира за 1/16-финалите в третия по
Коментари Харесай

Дея спорт отново победи Триглав Кран и продължава напред в Европа

Дея спорт Бургас се класира за 1/16-финалите в третия по мощ европейски клубен шампионат по волейбол за мъже " Чалъндж къп " след нов триумф против словенския Триглав Кран.

След като преди седмица бургазлии се постановиха с 3:1 като посетители, през днешния ден пред лична аудитория в зала " Младост " момчетата на Франческо Кадеду завоюваха със същия резултат - 3:1 (25:22, 25:15, 20:25, 25:20) и по този начин не престават към идната фаза.

Българският отбор изигра мощни първи два гейма, в които доминираше и разумно завоюва след 25:22 и 25:15, само че в третия гостите бяха по-добрият тим и макар опита на Дея да се върна в борбата словенците понижиха пасива си след 25:20 в своя изгода.

Четвъртата част беше равностойна, само че в последна сметка след 18:18 домакините взеха самодейност и до края на изпуснаха, с цел да сложат точка на разногласието след 25:20 и тъкмо 100 минути игра.

За спечелилите Закари Паланкай-Омошеби беше най-полезен със своите 13 точки, а опитният Валентин Братоев и Матеус Коща прибавиха по 9. От другата страна Неманя Перуничич приключи с 15 пункта, ставайки и най-резултатния състезател в мача.

По този метод Дея спорт продължава с присъединяване си в Европа, а в спор за място на 1/8-финалите в шампионата " Чалъндж къп " бургазлии ще се изправят против френския Сен Назер. Първият дуел ще се състои на 28 ноевмри и ще се изиграе на брега на Атлантическия океан.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР