Девненският районен съд уважи искането на Районната прокуратура в града

...
Девненският районен съд уважи искането на Районната прокуратура в града
Коментари Харесай

Ето как наказаха братята с наркооранжериите във варненски села

Девненският областен съд почете настояването на Районната прокуратура в града и взе мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на Николай Н., който е бил притеглен като обвинен за засяване и развъждане на марихуана във високотехнологична наркооранжерия в село Падина – закононарушение по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

За същото закононарушение бе упрекнат и брат му Иван Ст., чиято наркооранжерия била в парцел във варненското село Езерово. Внесеното искане на Районната прокуратура във Варна в съда за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ през днешния ден не е било почетено от състав на Варненския областен съд. Съдът определил парична гаранция от 2000 лв. за Иван. Недоволна от определението на съда, Районната прокуратура във Варна ще внесе митинг във Варненския областен съд против взетата мярка за неотклонение " Парична гаранция “.

Високотехнологичните наркооранжерии са били разкрити след интервенция на бранш " Наркотици “ в Главната дирекция " Национална полиция “, извършена под надзора на двете районни прокуратури във Варна и Девня.

В парцел в село Езерово, благосъстоятелност на 44-годишния обвинения Иван, са открити 78 растения от вида на конопа в друг етап на развиване. В къща в село Падина, парцел на 41-годишния Николай, и в селскостопанска сграда в двора са открити при интервенцията 83 броя марихуана в ранен стадий и още 68 растения в саксии, високи към 1,40 м. При полевия наркотест са реагирали на канабис с високо наличие на тетрахидроканабинол. Растенията са торени със скъпи торове, построени са били климатични съоръжения и системи за капково напояване.

Престъплението, в което са упрекнати двамата братя, се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 5 години и санкция от 5000 до 10 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР