Девизът на страната ни за бъдещото председателство на Съвета на

...
Девизът на страната ни за бъдещото председателство на Съвета на
Коментари Харесай

Девизът на българското европредседателствто оживя по време на мащабно събитие в Средец

Девизът на страната ни за бъдещото председателство на Съвета на Европейски Съюз " Съединението прави силата " оживя на процедура по време на огромно събитие провело се в Средец, като част от осведомителната акция, която тече сега в област Бургас. Хора от всевъзможни възрасти, националности и публичен статут извършиха читалището в града, в желанието си да вземат присъединяване в културната стратегия отдадена на 10-годишното ни участие в Европейски Съюз и председателството на България през 2018 година. Местните хора демонстрираха по какъв начин обединявайки старания, труд, гений могат да печелят европейски планове, да създават тактики, да приготвят събития, да се забавляват дружно, да показват по един забавен и атрактивен метод общината си като част от огромното европейско семейство.
" Днес все по-осезателно се усеща нуждата от сплотено общество. Съединението, което България извежда като основно обръщение е не просто полезност, а и нужда. Диалогът и единодушието сред другите страни по значими тематики като сигурност, миграция, бързо и заслужено правораздаване, превъзмогване и приемане на разликите в името на общите желания и по-добрите условия за живот. Върху всичко това страната ни ще сложи акцент по време на първото си председателство на Съвета на Европейски Съюз. Щастлив съм да видя, че в община Средец всички вие, без значение от разликите си, работите тъкмо по този метод. Доказват го многочислените планове, които сте осъществили в годините, културното благосъстояние, което сте съхранили и което презентирате пред света, демонстрира го интензивността ви при реализирането на днешната среща. Днес вие демонстрирате, че сте един смален модел на това, към което всички в Европа се стремим. Благодаря ви. ", с тези думи регионалният шеф Вълчо Чолаков се обърна към локалните в Средец пристигнали да показват плановете, по които работят и достиженията, които бележат в разнообразни сфери на културния, обществен и стопански живот.

По време на срещата бяха показани 7 основни планове на Община Средец осъществени през програмен интервал 2007-2013 и 6, които се извършват към сегашния миг. Сред тях доизграждане и реорганизация на канализационната и водопроводна мрежи в града, възстановяване на изискванията в образователните заведения и обезпечаване на енергийна успеваемост, обществено включване на деца лишени от наставнически грижи, както и такива от малцинствени групи, възстановяване и насърчаване на туристическата инфраструктура и атракции. Редица сполучливо реалзирани планове бяха показани и по програмата за трансгранично съдействие България-Турция, както и такива, касаещи грижа за децата в риск, обществена интеграция на уязвимите групи, обществен патронаж и други.

Химна на Европа, изпълнен на гайда от 12-годишния нееднократен притежател на награди и оценки от фолклорни състезания - Атанас Иванов подвигна на крайници препълнената зала на читалището. Музикални осъществявания на деца от фолклорни групи към читалището, от детски градини в съставните селища на Общината, както и фолклорен очерк "Карабунарско хоро " от певческа група към Общинско Дружество на Инвалидите, Пенсионерски клуб-Средец и танцов клуб към Читалище " Пробуда " допълниха богатата културна стратегия, която бяха подготвили уредниците.
В срещата присъединяване взеха още кметът на община Средец инж. Иван Жабов, заместник-кметът Николина Дамбулова, представители на общинска администрация, както и на Областен информативен център Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР