Девизът на компанията РетроАми е: “Ще превърнем всяка ваша мечта в

...
Девизът на компанията РетроАми е: “Ще
превърнем всяка ваша мечта в
Коментари Харесай

RetroAMI – играчки за олигарси и техните наследници - видео

Девизът на компанията РетроАми е: “Ще превърнем всяка ваша фантазия в действителност! ”. В реалност тя се занимава с реставрацията и модернизацията на стари автомобили и реализирането на ексклузивни дизайн-проекти въз основата на съвременни автомобилни шасита – например въз основата на Lexus GS430 е създадена дизайн-Волга ГАЗ 21, а въз основата на Lexus 570 ЗИМ ГАЗ 12.

Екипът има стабилен многогодишен опит и за 15 години има зад тила си над 100 завършени плана и няколко минисерии автомобили. Последните миниколи, предназначени за деца се правят изключително по поръчка и единствено на ръка, затова просто нямат аналози в света.

РетроАМИ разполага с уникална техническа база за произвеждане на всякакви миниколи, за реституция на на ретроколи, както и за сграда на Custom проекти и е единствената на това равнище в цялата територия на някогашния Съветски съюз. При тях са поръчвани планове от Русия, Европа, Америка, Обединените арабски емирства и други страни с богати хора от листата на Forbes, звезди на шоу-бизнеса, шейхове и олигарси.

Сред плановете им са двуместната Мини Волга 21 – автомобил за дечица на състоятелни хора с габарити 2900х1130х1100 мм, междуосие 1640 мм. Максималната скорост е 45 км/ч, спирачките са четири дискови, има възможност за ограничение на скороста на разнообразни равнища в диапазона 5-45 км/ч и дистанционен наставнически надзор в рамките на половин километър.



Друг забавен план са двете реплики на Caterham – за възрастни и за деца. При първата моторът е от ВАЗ 21074, купето е покрито с кожа. При детския вариант габаритите са 2600х1135х950 мм, тежестта е 260 кг, максималната скорост е 45 км/ч, налице са същите наставнически контроли както при миниволгата.



Друг забавен план е ГАЗ-21 Арарат. Под капака на колата е ситуиран двигателят на последната Волга - ГАЗ-3110i, от нея са предавателната кутия, която по поръчка може да се размени с автоматик, окачването и задния мост.



Инж. Иля Селиктар
Москва-София
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР