Девизът на Доналд Тръмп Америка на първо място се трансформира

...
Девизът на Доналд Тръмп Америка на първо място се трансформира
Коментари Харесай

Тръмп подложен на критики от всички страни

Девизът на Доналд Тръмп " Америка преди всичко " се трансформира в " Аз преди всичко ", откакто президентът стовари гнева си върху своите разследващи служби и правосъдното министерство, с цел да се показа като жертва на интрига, която има за цел да отнеме легитимността му.

Тръмп също по този начин упрекна американското " лековерие и нелепост " за неприятното положение на американо-руските връзки, връщайки се към тематики, повтаряни от него в политически речи по време на турнета из Съединени американски щати.

Този път обаче той бе на непозната земя, застанал до Владимир Путин - индивидът, който неговото държавно управление упреква в интервенция в изборите през 2016 година в интерес на Тръмп. В тази светлина неговото извънредно извънредно осъществяване в понеделник породи рецензии против неговото президентство както от дясно, по този начин и от ляво. Това евентуално ще окуражи Путин, който не срещна отпор от Тръмп както по отношение на изборните обвинявания, по този начин и по дълъг лист от дейности на Кремъл, започвайки от Сирия и завършвайки с Украйна.

И, несъмнено, критиците и даже някои нормално надеждни бранители, не закъсняха да му се нахвърлят.

Сенаторът Джон Маккейн от Аризона назова (пресконференцията на Тръмп в Хелзинки) " едно от най-позорните осъществявания на американски президент, което се помни ".

Председателят на Камарата Пол Райън (републиканец от Уисконсин), внимателен покровител на Тръмп, сподели: " Президентът би трябвало да разбере, че Русия не ни е съдружник ". А републиканецът (от Южна Каролина) Трей Гауди, който е критик на съветското следствие, сподели, че " Русия не ни е другар " и изрази вяра, че помощниците на Тръмп по националната сигурност могат да го убедят, че " е допустимо да се направи умозаключение за интервенция на Русия в нашите избори през 2016 година, без да се делегитимира неговият избирателен триумф ".

Но след неговата двучасова среща уединено с Путин в Хелзинки, Тръмп се усъмни в разкритията на американското разузнаване, че Русия се е намесила в изборите, и разкритикува следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за намесата, казвайки, че няма причина да не има вяра на отрицанията на Путин за злоумишлени дейности.

" Имам огромно доверие на моите хора в разузнаването, само че ще ви кажа, че " Путин през днешния ден извънредно твърдо и уверено отхвърли такава интервенция ".

Настоящи и някогашни чиновници на Белия дом и на предизборната му акция считат, че президентът не може да допусне никакво съмнение, че възходът му към Белия дом може да е резултат от нещо друго, с изключение на от личните му упорити старания. Според тях някогашната звезда от телевизионно риалити шоу, натрапчиво саморекламиращ се в таблоидите, е уверен, че всяко съмнение за съветска интервенция омаловажава неговата победа и накърнява неговия автентичен облик.

Именно заради тази причина още от акцията си през 2016 година до момента Тръмп по този начин ядно отхвърля всяко съмнение за съветска поддръжка за неговата кандидатура. След изборната си победа, която изненада даже самия него, президентът насилствено призна за съветска интервенция в изборите - по което има цялостно единогласие в разследващата общественост, а в това време намекваше, че е допустимо това да е дело на други страни.

Месеци по-късно Тръмп сподели, че е уволнил шефа на ФБР Джеймс Коми поради постепенно точещото се следствие на съветската интервенция и за възможен сговор (на руснаците) с някои детайли от неговата (предизборна) акция. Тръмп продължава да назовава следствието на Мълър " лов на вещици " макар предявените обвинявания против съветски хакери и чиновници от спецслужбите.

В понеделник Тръмп също по този начин възкреси няколко отхвърлени тайни теории по отношение на неговата съперничка Хилари Клинтън и Демократическата партия, поименно назова сътрудник на ФБР, занимаващ се с следствието, и се оплака от отразяването на тематиката в медиите.

През цялото това време Тръмп хвалеше изборния си триумф и още веднъж отхвърли какъвто и да е сговор с Русия - нещо, с което Путин на драго сърце се съгласи, въпреки че съветският водач призна желанието си към Тръмп, тъй като по време на акцията се застъпвал за по-добри връзки с Москва.

" Ние направихме една брилянтна акция и по тази причина аз съм президент ", сподели Тръмп в един миг. " Това бе чиста акция, аз елементарно победих Хилари Клинтън, - сподели той в друг(момент). - Жалко е да се хвърля даже сянка на подозрение върху това. "

Тръмп показа срещата на върха като успех на демокрацията, казвайки, че показва държавнически метод, съгласявайки се на среща с Путин и гневно нападайки тези, които показаха безпокойствие от определения за срещата миг и от това, което ще бъде поставено на масата за договаряния.

Въпреки неразбираемите заклинания за идно възстановяване на връзките обаче, и за ново съдействие в Сирия и по неразпространението на нуклеарното оръжие, нито Тръмп, нито Путин съумяха да посочат конкретика за прогрес или за възстановяване на връзките в обособени области, когато приказваха на конференцията в Хелзинки след дълго чакания съмит.

Единственият забележим знак за напредък бе топката от международното състезание по футбол, подарена от Путин на Тръмп. Единствените пунктове на противоречие проличаха, когато Путин деликатно скастри Тръмп за изтеглянето от нуклеарното съглашение с Иран, и когато съветският водач, а не самият Тръмп, изясни американската позиция по отношение на анексирането на Крим от Москва.

" Той продължава да упорства, че анексията е противозаконна ", изясни Путин позицията на Тръмп.

Руският президент, от своя страна, играеше ролята на общественик, и служеше като един тип церемониалмайстор, който парираше въпросите от пресата, изразявайки спектицизъм към обвиняванията в интервенция, преди да направи изумително предложение за " договорка " с президента. Неговото предложение за достъп до упрекнатите в хакерство руснаци в подмяна на присъединяване на съветски следователи в следствието, осъществявано от критици на Кремъл, бе оценено от Тръмп като " чудесна " оферта.

Готовността на Тръмп да одобри символичната оферта наподобява наклони везните към Путин. За съветските ястреби даже склонността да се разиска това предложение приказва за триумфа на напъните на Путин да разклати основите на американската народна власт.

А това, в последна сметка, бе далечната цел на съветската интервенция в изборите, считат високопоставени американски представители.

Путин, наподобява, попадна в десятката по тази сензитивна тематика, когато, запитан за намесата (в американските избори), отвърна с контравъпрос: " А вярвате ли, че Съединени американски щати са народна власт? ".

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР