Devexperts, мултинационална софтуерна компания, разработваща решения в областта на капиталовите

...
Devexperts, мултинационална софтуерна компания, разработваща решения в областта на капиталовите
Коментари Харесай

Devexperts стартира поредица от събития, посветени на финтех индустрията

Devexperts, мултинационална софтуерна компания, разработваща решения в региона на финансовите пазари, започва Dx TechTalk - поредност от събития с фокус върху финтех промишлеността.

Събитията от серията ще се случват регулярно и са ориентирани към ИТ експерти и запалянковци, интересуващи се от създаване на програмен продукт за финансовите пазари и технологиите във финансовата сфера. Целта на самодейността е посредством тези срещи у нас да се образува общественост, която е с изразен интерес към финтех промишлеността – сфера, която в световен проект има все по-съществена роля.



Първото събитие от поредицата Dx TechTalk ще се организира на 21 март 2019 година от 19 ч. в развойния център на Devexperts в бизнес център “Вертиго” (ет. 15). Мероприятието ще е напълно на британски език и изцяло гратис, само че със наложителна предварителна регистрация.

То ще бъде намерено от изпълнителния шеф на Devexperts България, Виктор Андонов, който ще опише повече за самодейността и ще сложи началото на Dx TechTalk общността. Специално за откриването на самодейността у нас идват Антон Сутармин, Front End разработчик (Devexperts), и Артем Чуприна, планов управител в Devexperts.

Артем Чуприна ще запознае аудиторията с това ‘Що е то финтех?’ и какъв е опитът на Devexperts в тази сфера. Антон Сутармин от своя страна ще опише повече за Algebraic Data Types (ADTs) и концепцията им от позиция на функционално програмиране, като също по този начин ще показа разнообразни проблеми от практиката.

Всяко от събитията от серията Dx TechTalk ще включва неофициална част, в която представителите на общността ще могат да водят полемики, да обменят контакти и да задават въпроси.

„ Стартирахме тази самодейност, тъй като считаме, че можем да сме потребни в това у нас да се построи финтех общественост от хора, интересуващи се от сходна тема. Devexperts разполага с доста положителни експерти в тази сфера, които са подготвени да споделят своя опит и експертност “, разяснява Виктор Андонов, изпълнителен шеф на Devexperts България.

Devexperts отвори собствен развоен център у нас през месец юли 2018 година Компанията, чиято централа е в Мюнхен, има над 400 чиновници в световен проект.

Продуктите на Devexperts включват необятна гама платформи за онлайн търговия, принадлежности за ръководство на риска и алгоритмични принадлежности за обработка и разбор на данни в действително време. Компанията създава AI chatbots за брокери и капиталови мениджъри, VR / AR бюра за търговия и разбори, heatmap и zooming потребителски интерфейси, технологии за разкриване на измами и др.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР