Деветото световно първенство по ръгби навлиза в решителната си фаза.

...
Деветото световно първенство по ръгби навлиза в решителната си фаза.
Коментари Харесай

Световното първенство по ръгби навлиза в решителната си фаза

Деветото международно състезание по ръгби навлиза в решителната си фаза. Осем тима останаха в конкуренцията след груповата фаза.

Последният уикенд беше засенчен от тайфуна " Хагибис ", който анулира три мачовете, с което предопредели класиранията в две от групите. Така италианците бяха лишени от опцията да се опитат да се опълчват на международния първенец Нова Зеландия в опит да прескочат груповата фаза. Това внесе успокоение в редиците на южноафриканските ръгбисти, които можеха да изхвърчат от конкуренцията при непредвидена развръзка.
 Южна Африка разгроми Италия на Световното по ръгби
Южна Африка разгроми Италия на Световното по ръгби

Двукратните първенци на планетата завоюваха с 49-3 и са съвсем сигурни четвъртфиналисти

Любителите на ръгби спорта от японския град Йокахама останаха разочаровани от проваленото европейско дерби сред Англия и Франция. Двата отбора постоянно оферират огромно шоу и борба в мачовете по сред си. За техен шанс и Англия, и Франция се класираха преди този момент за четвъртфиналите.

Третият анулиран мач беше сред новобранците Намибия и Канада, които бяха лишени да се сборят за влиятелна победа на международни финали.

Домакините от Япония завоюваха конкуренцията в група " А " и станаха първият тим, от второто равнище на ръгби силите, класирал се за четвъртфинал. Тяхната среща с Шотландия в Йокахама също беше под въпрос. Мачът въпреки всичко се игра, което беше от изгода за шотландците, които при победа можеха да се причислят към Ирландия в идната фаза.
 Снимка 447840
Източник:

" Самураите " постановиха волята си през първото полувреме и началото на втората част. Те поведоха с 28-7 след 44 минути с есета на Матсушима, Инакаги и две на Фукуока. Тамура беше безсърдечен при добавките. По настоящия устав четири есета дават спомагателна точка. Шотландците бяха повели първоначално с есе на Ръсел. Те прибавиха още две в 50-ата и 55-ата минути, намалявайки резултата на 21-28. В последните малко повече от 20 минути геройската отбрана на домакините устоя.

Така в събота ще бъде избрана първата четвъртфинална двойка. В Оита Англия ще срещне Австралия. Този мач се получи поради успеха на Уелс над Австралия в груповата фаза. Победителят от него ще има за противник седмица по-късно в Йокахама международния първенец Нова Зеландия или бойкия отбор на Ирландия. Двубоят е втори в съботния ден и ще се организира в Чофу.

За неделя са планувани мачовете Уелс - Франция в Оита и Южна Африка - Япония в Чофу. Уелсците са любимци против Франция, само че " петлите " имат опит да се измъкват в сходни конфликти и нищо чудно още веднъж да стигнат до финала в Йокохама, който ще се играе на 2 ноември.

Приказката за Япония може да свърши в неделя. Но преди четири години тъкмо против Южна Африка " самураите " реализираха първата си огромна победа. До тогава те може даже да мечтаят за край, тъй като главните любимци, с изключение на африканците, са в другия поток.
 Снимка 447841
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР