Деветото издание на фестивалът на моноспектаклите – “СОФИЯ МОНО 2019”

...
Деветото издание на фестивалът на моноспектаклите – “СОФИЯ МОНО 2019”
Коментари Харесай

Театралният фестивал “СОФИЯ МОНО” с девето издание от 1 до 9 юни 2019

Деветото издание на фестивалът на моноспектаклите – “СОФИЯ МОНО 2019” ще се организира от 1-ви до 9-ти юни тази година на нормалното му място – в уютния парк на Военна Академия “Г.С.Раковски” в София.

Организаторите на събитието – Продуцентска къща Артишок и Столична община ще посрещнат уместно правилните почитатели на театъра, под намерено небе, незабавно след края на театралния сезон.

В тазгодишното издание на “СОФИЯ МОНО” в границите на девет дни на едно място ще забележим някои от най-качествените моноспектакли и любопитни театрални постановки от афиша.

Силен старт на събитието ще даде “Променяне” - първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, който е драматизация по книгата " Промяна " на актрисата Лив Улман.

Следват топ спектаклите - “Черното пиле” на Мариус Куркински и шлагерът на Театър 199 – “Чамкория” с присъединяване на Захари Бахаров. Това ще са последните изигравания на тези спектакли, преди лятната им почивка.

За първи път на сцената в парка ще гостува и постановката на Народният спектакъл “Иван Вазов” - “Любовникът” с Деян Донков и Радина Кърджилова.

В последната вечер на фестивала ще станем свидели и участници в нетрадиционният театър “Сън в лятна нощ”, който се играе без сцена, към публиката и ще бъдем напълно в ръцете на актьорите от Казанлъшкия спектакъл.

В обичайна за събитието КИНО ВЕЧЕР тази година ще забележим премиерният филм с режисьор Камен Донев – “УЮТ”

. Любимият артист ще ни забавлява и с моноспектаклите си – “Възгледите за Народното творчество” и “Възгледите за Народната просвета” в две от вечерите на фестивала.

Билетите за спектаклите в програмата на “СОФИЯ МОНО 2019” се пускат в продажба от през днешния ден (25 април) извънредно в мрежата на Ticketportal.bg.

Цената им ще бъде от 10 до 40 лева съгласно датата и мястото.

Могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, книжарници Booktrading, Office1Superstore.

НАЧАЛЕН ЧАС на вечерните представления – 21.00 ч.

За разлика от предходни издания, тази година в границите на “СОФИЯ МОНО 2019” ще има повече детски дневни съпътстващи събития.

В парка на Военната академия, дребни и огромни другари на театъра ще се забавляват с богата кукленотеатрална, театрална и литературна стратегия, в която деца ще играят за деца, писатели ще се срещнат с читатели и евентуално присъсващите дребни мечтатели ще се трансфорат в театрални фенове!

Детските събитията ще бъдат с НАЧАЛЕН ЧАС 13.30 ч. и ще са с ВХОД СВОБОДЕН!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР