Деветото издание на фестивала за операторско майсторство Златното око ще

...
Деветото издание на фестивала за операторско майсторство Златното око ще
Коментари Харесай

Биеналето Златното око събира кинооператори в Попово

Деветото издание на фестивала за операторско майсторство „ Златното око ” ще се организира от 17 до 20 октомври в гр. Попово.

Събитието в родния град на огромния български кинооператор Димо Коларов за пръв път е с интернационално присъединяване.

Организатори са е Община Попово, Съюзът на българските кино дейци, Националният кино център, UVT и Национален фонд „ Култура “.

Програмата планува 31 кино лентата, от които 8 – задгранични.

Председател на журито е Иван Павлов – кинорежисьор и продуцент, ръководител на Съюза на българските кино дейци.

През трите фестивални дни, с изключение на спортната стратегия, са планувани разнообразни съпътстващи събития. Сред тях са срещата-разговор с именития артист проф. Стефан Данаилов и Георги Тошев – създатели на автобиографичната книга „ Романът на моя живот “, представянето на филм за Световното състезание по футбол през 1994 година в Съединени американски щати, фотоизложба на Александър Нишков, както и провеждането на полемики, кръгли маси и срещи с артисти, оператори и режисьори.
Част от спортната стратегия на фестивала са прожекциите на три от най-новите и сполучливи български игрални филми през последните две години – „ Посоки “, „ Воевода “ и „ Привличане “.

Церемонията по награждаването на най-хубавите ще бъде на 20 октомври (събота), а преди този момент по решения на локалния общински съвет ще бъде оповестено публично, че Домът на културата в Попово към този момент ще носи името на Димо Коларов.

Чуйте още по тематиката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР