Деветото издание на фестивала на моноспектаклите „София моно” ще се

...
Деветото издание на фестивала на моноспектаклите „София моно” ще се
Коментари Харесай

„София моно“ с Мариус Куркински, Камен Донев, Йоана Буковска и Захари Бахаров

Деветото издание на фестивала на моноспектаклите „ София моно” ще се състои 1 до 9 юни на към този момент нормалното си място – парка на Военната академия „ Г. С. Раковски” в София.

В края на театралния сезон, почитателите на Мелпомена ще имат шанса да видят под намерено небе някои от най-интересните моноспектакли, както и театрални постановки с повече от един артист на сцената.

Лив Улман изпълзява! Снимките могат да продължат! (СНИМКИ+ВИДЕО) Йоана Буковска-Давидова като музата на Бергман в първия си моноспектакъл „ Променяне “
Старт на събитието дава „ Променяне” – първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, драматизация по книгата „ Промяна “ на актрисата Лив Улман. На идващия ден следва ударна доза смях от Мариан Бачев и Александър Кадиев с „ Аз, досадникът “.
Сашо Кадиев и Мариан Бачев на една сцена: Кой е Досадникът? (СНИМКИ) Абсурдни дейности, три опита за самоубийство и доста смях в „ Аз, досадникът “ от Франсис Вебер, на сцената на спектакъл „ Сълза и смях “
Следват „ Черното пиле “ на Мариус Куркински и шлагерът на Театър 199 – „ Чамкория” със Захари Бахаров. Това ще са последните изигравания на тези спектакли преди лятната им почивка.

Чамкория, фотография Стефан Н. Щерев
Обновеният спектакъл „ Азарян ” отвори порти с моноспектакъл на Мариус Куркински Актьорът посвети „ Черното пиле ” на рождения ден на проф. Крикор Азарян - 14 март
За първи път на сцената в парка ще гостува и постановката на Народния спектакъл „ Иван Вазов” – „ Любовникът” с Деян Донков и Радина Кърджилова.

В последната вечер на фестивала следва нетрадиционният театър „ Сън в лятна нощ”, който се играе без сцена, към публиката и ще бъде напълно в ръцете на актьорите от Казанлъшкия спектакъл.
Радина Кърджилова и Деян Донков в спектакъл-прегръдка (СНИМКИ+ВИДЕО) „ Любовникът “ по пиесата на Нобеловия лауреат Харолд Пинтър открива годината в Народния спектакъл, не се предлага за лица под 16 години
В обичайна за събитието кино вечер, на 4 юни ще бъде излъчен премиерният филм на режисьора Камен Донев – „ Уют”. Няколко дни по-късно, артистът Камен Донев ще забавлява публиката с моноспектаклите „ Възгледите за националното творчество” и „ Възгледите за националната просвета”.

Уютът в живота на Камен Донев: Режисьорът с роман за новата си лента Той е продуцент, режисьор, сценарист на лентата и в същото време играе във кино лентата.
За първи път на „ София моно “ ще има и богата детска стратегия, която ще е със свободен вход. В афиша са „ Бременските музиканти” от Братя Грим и „ Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир.

В „ Библиотека за всеки ", в партньорство с Народната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”малки и огромни ще могат да се включат в разходка по пътя на книгите на тематика „ От праисторическите йероглифи до цифровата ера”.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР