Деветото издание на единствения международен фестивал за съвременен и социален

...
Деветото издание на единствения международен фестивал за съвременен и социален
Коментари Харесай

Гео Калев: В Мини Арт Фест 2019 всеки може да участва и да се забавлява

Деветото издание на единствения интернационален фестивал за актуален и обществен цирк в България – " Мини Арт Фест ", ще бъде намерено на 1 юни, в 10.00 часа, на Голяма сцена в Южен парк 2 (Хилтън парк). В два следващи дни, под мотото " Подарък за децата на София ", дребни и огромни фенове на цирка ще могат изцяло гратис да се забавляват с интернационалните циркови спектакли. Тъй като ние поддържаме фестивала, си поговорихме с създателя на Мини Арт Фест - Гео Калев, който ни описа повече за.
Като уредник на " Мини Арт Фест ", какви са акцентите на фестивала през 2019?
Акцентът от вечерната стратегия е Lonely Circus, това е една изключителна циркова компания от Франция. Представлението " Падам, паднах, паднал " ( " Fall, Fell, Fallen " ) e занимателно, комично, употребява езика на танца, акробатиката и музиката, която се извлича от странни принадлежности и обстановки. Популярният в Франция вестник " MidiLibre " отбелязва за представлението: " Този въздушен и музикален цирк изобразява високо равнище на техническо майсторство. Микс от артистични глупости, комизъм и баланс. Това е същински актуален цирк! "
Какво към момента не знаят българите за актуалния и обществен цирк?
Съвременният цирк е чужд, той се припокрива със актуалните танци и спектакъл, което е отлично, само че не задоволително, с цел да се реализира до основното обръщение. се изправя пред предизвикването да показа актуалния цирк в цирков фестивал измежду циркови представления и уъркшопи, с цел да можем да споделим това бързо разрастващо се изкуство. Съвременният цирк е мета физична еманация на изкуството в огромна дълбочина. Тялото на индивида е средство за изложение на посланието, тялото, което еволюира.

У нас жанрът е едва развъртян, огромните продукции ни пропущат, само че скоро това ще се промени, актуалният цирк има универсални, човешки послания, които доближават до публиката. Скоро това изкуство ще бъде признато и в София. Съвременният цирк показва, връща вярата на индивида, въобще. Чрез тялото на индивида е допустимо да бъде изразена страст и знак, положение, метафора, разказана история и доближава до душата на публиката.
Именно в подтекста на актуалния цирк поражда и общественият цирк. Какво е обществен цирк ли? Това е Нашата идея да оправдаваме достолепието и мястото в обществото на уязвими групи деца и младежи.  Това е физическа и психическа поддръжка за лица в риск. Ще представим нашия Социален Цирк на 1 юни, като зрелище на децата, с които работим.
За това работим, да приобщим нови публики, да разкажем с езика на цирка персонални истории, в които може да открием самите нас.
От твоя опит, по какъв начин реагират децата, когато се допрян до изкуството на цирка?
Миналата година представихме 2-часово шоу с присъединяване на 20 циркови актьора, публиката беше омагьосана, всички разлики във възрастта, настроението, разбирането на знаците се беше стопила. Публиката беше щастлива, тъй като разбираше хуманността на посланията. Различните генерации бяха дружно, съпреживяваха новото изкуство.
Представяме богата стратегия от циркови работилници, уъркшопи, всеки може да се запише и да взе участие, да опита да тренира и да се забавлява. Това са доста известните акробатика, юнисайкъл и жонглиране.
Специално държа да поканя децата на представленията на Цирк ТВАС от Дания, занимателни, приятни и доста зареждащи с сила са. На 1 юни от 11 ч., в Южния парк 2.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР