Деветото издание на Балканския международен винен конкурс (The Balkans International

...
Деветото издание на Балканския международен винен конкурс (The Balkans International
Коментари Харесай

Белград посреща Балканския международен винен конкурс 2020 през юли

Деветото издание на Балканския интернационален винен конкурс (The Balkans International Wine Competition) ще се организира сред 15 и 17 юли в Белград, Сърбия, откакто бе отсрочено поради затварянето на границите през март. Това е първото издание на състезанието отвън България и слага началото на ротация на страните-домакини, чиято цел е по-голяма интеграция на винарските мазета от всички балкански страни и по-доброто им налагане в района и в Европа.

“Вярвам, че силата и вдъхновението, които влагаме в организацията на Балканския винен конкурс, ще ни разрешат да наваксаме пропуснатото време. Кризата беше непредвидена и нанесе доста провали на винения отрасъл. Но производителите на вино са хора, които работят с хъс, упоритост и ентусиазъм. ", споделя Галина Нифору, ръководещ шеф на BIWC. 

Основната задача на BIWCF е да разпространява балканските виновност и винената просвета както в България, по този начин и по света. Председател на Конкурса и на журито по традиция е Константинос Лазаракис MW, първият притежател на купата Master of Wine на Балканите.

“Балканското вино е знак на качество и достоверност, които потребителите ценят! Деветото издание на BIWC ще помогне освен на феновете на виното, само че и на представителите на ХоРеКа бранша да опознаят още повече районни виновност и производители ”, дава обещание Лазаракис. След конкурсната част на 17 юли с всички образци ще бъде проведено и ревю в хотел Фалкенщайнер в Белград, на което са поканени представители на бизнеса, сомелиери, дистрибутори и фенове на виното.

Най-доброто вино на Балканите се избира от влиятелното жури и включва четирима носители на купата Master of Wine, първият български Master Sommelier Светослав Манолев, който работи в Лондон, винени експерти и специалисти от целия свят.  BIWC e един от дребното винени състезания в Европа, които са по-близо до австралийския модел на дегустация и точкуване, което разрешава по-добра оценка на конкурентните виновност.

Насроченият за началото юни втори Балкански винен фестивал навън също ще се случи, само че малко по-късно през годината. Виненото градче в сърцето на София ще се издигне пред НДК на 11 септември и ще разреши на гостите и жителите на столицата да се насладят на един “дълъг винен уикенд ” до 13 септември. Списание " Мениджър " е измежду медийните сътрудници на интернационалния винен конкурс и на фестивала.

Със своите близо 1,8 млн. тона вино годишно, Балканите се подреждат на 5-о място в света, незабавно след най-големите страни винопроизводителки Италия, Франция, Испания и Съединени американски щати. The Balkans International Wine Competition е събитието, което събира международния винен хайлайф, с цел да види, да отпие и да открие благосъстоянието и разнообразието на балканските виновност. Всяка година отличените виновност се награждават на специфична гала и галавечеря, известни като “Балкански винени оскари ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР