Деветнайсетгодишен младеж уби снощи двама мъже и рани сериозно една

...
Деветнайсетгодишен младеж уби снощи двама мъже и рани сериозно една
Коментари Харесай

Трима убити и един ранен след стрелба край гей бар в Братислава

Деветнайсетгодишен юноша умъртви нощес двама мъже и рани съществено една жена покрай известен гей бар в центъра на Братислава , заяви ДПА. Разследващите са открили самоличността на причинителя, който тази заран полицията разгласи за мъртъв.

Двамата мъже са били убити пред бара, известен измежду ЛГБТИ общността.

Стрелецът е признал в интернет, че е направил закононарушението, евентуално преди да се самоубие, оповестява словашки новинарски уебсайт. Младият мъж разгласил в " Туитър " и в друга обществена мрежа послания, изразяващи ненавист към половите малцинства, както и " манифест ", съдържащ хомофобски и неонацистки хрумвания, се споделя в отчета.

Тази заран двата онлайн профила на причинителя към този момент не бяха налични. Първоначално полицията не пожела да удостовери, че двата профила принадлежат на младия мъж или че той е източникът на речта на омразата, заявявайки, че следствието продължава.

Министър-председателят Едуард Хегер осъди през днешния ден стрелбата, заявявайки, че екстремизмът няма място в Словакия, съобщи Ройтерс. " Недопустимо е някой да се опасява за живота си поради метода, по който живее ", сподели словашкият министър председател. " Остро съдя вчерашното нахлуване, при което починаха двама души. Никаква форма на екстремизъм не е разрешена ", добави Хегер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР