Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси опреди

...
Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси опреди
Коментари Харесай

Роси: Първите ми обиколки с Petronas бяха странни

Деветкратният международен първенец по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси опреди своите първи обиколки с мотоциклет на Petronas Yamaha SRT като „ странни “.

Доктора се причисли към сателитния тим на Yamaha откакто прекара общо 15 от последни 17 години в заводския екип на японския производител. Те бяха разграничени от двугодишен престой в Ducati през 2011 и 2012. Италианец, бе заставен да премине в Petronas Yamaha SRT, откакто от Yamaha избраха да привлекат в своя фабричен състав младият френски гений Фабио Куартараро. Роси обаче продължава да се употребява с цялостна поддръжка от фабриката на Yamaha.

Вчера той направи своите първи обиколки с мотор на Petronas Yamaha SRT по време на първия ден от предсезонните проби на пистата „ Лусайл “ в Катар, където ще се проведат и първите два спортни уикенда за сезон 2021 в MotoGP. Доктора направи 54 обиколки на 5.4-километровото трасе, като с време от 1:55.584 той остана 14-ти в класирането през вчерашния ден.

First look at 'The Doctor' on track in 2021!

We're still trying to get used to seeing in turquoise |
— MotoGP™ (@MotoGP)
„ Да, тази заран бях доста разчувствуван тъй като това е началото на едно ново премеждие. Нови цветове, нов тим, всичко е ново и тези момчета ме стимулират извънредно доста с тяхното предпочитание за работа. В началото беше необичайно, първото ми излизане на пистата, само че в последна сметка това е моторът M1, който карах през последните години. В това отношение нямаше огромна разлика “, съобщи Доктора.

През тази година, той ще си партнира със своето протеже Франко Морбидели в отбора на Petronas Yamaha SRT, като италианецът с бразилски корени ще гледа да продължи мощните си представяния от сезон 2020, в който записа три победи и стана международен вице-шампион. А с изключение на играч, през 2021 година Роси ще бъде и притежател на тим, защото неговият Sky VR46 Racing ще дава отговор за един от двата мотора на отбора на Avintia Ducati. Той ще бъде ръководен от полубрата на Доктора – Лука Марини.

Първо време във вчерашния изпитателен ден даде Алейш Еспаргаро (Aprilia), за който обаче това бе втори тестови ден на „ Лусайл “, защото поради слабите резултати на италианския производител, той може да употребява своите спортни водачи по време на първичния Shakedown тест, който се организира в петък. Днес се организират вторият ден на тествания, а от сряда до петък другата седмица ще се организира и вторият тридневен предсезонен тест, още веднъж на „ Лусайл “.

Сезон 2021 в MotoGP стартира на 28 март с Гран При на Катар на „ Лусайл “. Седмица по-късно на същото трасе ще се организира и конкуренцията на Гран При на Доха.

Снимки: Facebook/MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР