Деветият ден на световното първенство може да донесе развръзка в

...
Деветият ден на световното първенство може да донесе развръзка в
Коментари Харесай

Днес на световното: Бразилия, Сърбия и Исландия отправят поглед към осминафиналите

Деветият ден на международното състезание може да донесе развръзка в две от групите на шампионата – D и Е. Срещите стартират в 15 ч. с Бразилия и Коста Рика, които нямат право на неточност и ще търсят наложителна победа. В 21 ч. в същата група Е играят Сърбия и Швейцария, до момента в който в 18 часа. е дуелът сред Нигерия и Исландия.

Съставът на Бразилия приключи наедно в първия си мач против Швейцария, по тази причина този път се нуждае от успеха. Традициите са на страната на петкратните международни първенци, които не са отпадали в групите от 1966 година Освен това Бразилия има девет победи в десетте си срещи с Коста Рика, а единственото им проваляне е от 1960 година

Селекционерът Тите изрази убеденост, че Бразилия ще завоюва втория си мач и не е обезпокоен от първата среща. Въпреки въпросите към Неймар и положението му, Тите изясни, че нападателят остава съществена фигура.

" Няма да го караме да трансформира своя метод на игра. Неймар е подготвен за мача и имам вяра, че с негова помощ и на всички останали ще спечелим ", сподели Тите.

 Тите има вяра, че Неймар ще изведе Бразилия до победа.
© Reuters

Тите има вяра, че Неймар ще изведе Бразилия до победа.

Малко евентуално е треньорът да направи промени, като преди мача той приказва по разнообразни тематики от тактиката си. Тите разкри, че ще продължи практиката да сменя капитаните на Бразилия и за втория мач ще даде лентата на Тиаго Силва, откакто против Швейцария тя беше на ръката на Марсело.

При победа бразилците ще усилят възможностите си за класиране на осминафинал. Съперникът Коста Рика няма точка на международното състезание след провалянето си от Сърбия. Въпреки това костариканците оповестиха, че ще играят със самочувствие, за което загатна и капитанът Кейлор Навас.

Срещата е в 15 часа на стадион " Крестовский " в Санкт Петербург.

Другият мач от групата опълчва Сърбия и Швейцария, като успеха в него е с голяма цена. След триумфа си над Коста Рика сръбският отбор се надява на нов триумф, който да го прати на осминафинал. След разделянето на Югославия отборът единствено един път е прескачал групата (1998).

 Коларов и съотборнците му от Сърбия могат да си обезпечат присъединяване на осминафинал за пръв път от 1998 година
© Reuters

Коларов и съотборнците му от Сърбия могат да си обезпечат присъединяване на осминафинал за пръв път от 1998 година
Традициите обаче не са на страната на сърбите, които нямат две следващи побед на международни финали от Италия 1990 година Въпреки това играчите на Сърбия показаха убеденост, че могат да вземат нов триумф.

" Ние няма да играем за тъждество, в главата ни е единствено победа и нови три точки. Ако излезем за еднакъв ще имаме проблеми, по тази причина настройката ни е друга ", сподели капитанът Александър Коларов, който вкара единствения гол против Коста Рика.

За Швейцарият главният проблем беше огромното разстояние, което трябваше да бъде изминато. Тимът направи преход от 2000 километра сред базата си в Самара и Калининград, където е мачът.

" Оправданията са за слабите и за тези, които не са уверени в себе си. Ние не сме такива, това е част от играта и ние ще се оправим. Мисля, че мачът ще бъде тежък, цялостен с физически конфликти ", сподели треньорът на Швейцария Владимир Петкович.

Дори и точка може да остави швейцарците в играта за класиране напред, стига те да завоюват последния си дуел против Коста Рика.

Деветият ден на международното ще предложи и мач сред Нигерия и Сърбия, който е с огромен заряд. Двата тима с изключение на, че ще се борят за личните си цели, държат и в ръцете си и ориста на Аржентина.

Победа на Исландия може да приближи аржентинците до изхода на международното, откакто те изгубиха от Хърватия. Успех на Нигерия или тъждество обаче ще заплете още повече възела в група D.

Исландците сервираха огромната изненада в първия си мач, само че в този момент влизат в ролята на любимец макар по-малкия опит от отбора на Исландия. Треньорът Хеймир Халгримсон обаче не мисли, че в тима му има напрежение, макар упованията за първа победа на международни финали.

 След геройската игра с Аржентина, в този момент исландците мечтаят и за първа победа.
© Reuters

След геройската игра с Аржентина, в този момент исландците мечтаят и за първа победа.

" Ние знаем какво би трябвало да вършим, готови сме и имаме задоволително убеденост в силите си. Няма по какъв начин да подценим тим, който разполага с добър нападател като Одион Игало. Срещу Нигерия ще ни бъде доста мъчно ", сподели исландският селекционер.

От лагера на Нигерия също обясниха значимостта на мача. Супер орлите в никакъв случай не са стигали по-напред от осминафинал на международни шампионати, където се класираха и преди четири години. Този път обаче единствено победа ще резервира възможностите им.

Всички срещи от международното можете да гледате във почитател зоната на мястото на някогашния стадион " Юнак ".

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР